SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorun Batı Menşeli Olmaları"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği'nin girişimleri ile “Yardımlaşma” konusunun ele alındığı ve Malatya’da aktif 15 sivil toplum ve kamu kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, "Malatya genelinde sivil toplum alanında güzel çalışmalar yapılıyor, ancak toplam kalitenin de arttırılması gerkiyor. Sivil Toplum Kuruluşları kendi faaliyet alanları dışında başka konularda da çalışmalar yapıyor. Bu durumda bir alanda ihtisaslaşmayı engelliyor. STK’ların kendi alanlarında ihtisaslaşması gerektiği inancındayız. Herkes kendi temel vazife alanından uzaklaşınca toplam kalite de buna bağlı olarak düşmektedir. " ifadelerini kullandı. 

Vakıf geneleğinin devam ettirilmesinde sıkıntılar yaşandığını, halbuki bu geleneğin yardımlaşma faaliyetlerinin temeli olduğunu söyleyen Yıldırım; " Bu durumun sebebi, şu an ki sivil toplum kuruluşlarının çalışma sisteminin batı menşeli olmasından kaynaklanıyor. Sadece yardım faaliyetleri ile ilgilenen sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra bu varoluş amaçlarından uzaklaşan sivil toplum kuruluşları da bulunuyor. Amacımız, toplam kaliteyi arttırmak adına doğru hedefe doğru metotlarla ulaşmaktır. Aynı amaç ile kurulmuş iki derneğin birbirinden habersiz şekilde aynı hedef kitleye yardım götürürken, diğer tarafta hiç yardım alamayan ve mağdur olan bir kesimin varlığı söz konusudur” diye konuştu. 

Kızılay Malatya Şubesi Eski Başkanı Dr. Ali Yalçın ise konuşmasında;" STK’lar kendi imkânlarında çalışmalar yapıyor, sistemden kaynaklı sıkıntılar olduğu için toplam kalite mantığı hayata zor geçirilebilir". dedi. 

Kimse Yokmu Derneğini temsilen katılan Ahmet Temel, STK’ların en büyük sıkıntılarının gerçek mağdura ulaşamamaları olduğunu ve bu konu ile ilgili STK’ların da faydalanabileceği bir veri bankasının oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Yetimler Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çolak ise belediye ve valiliğin yardıma muhtaç ailelerin listesinin STK’lar ile paylaşmasının gerekliliğinden söz etti.

Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına katılan Tahir İnce, yardımlaşma alanında derneklerin koordinasyonunun önemli olduğunu ve organizatör rolünün bir kamu kuruluşunca yapılmasının etkili olacağını belirtti.

İHH adına konuşan Yusuf Levent, STK’ların Allah rızası gözeterek çalışmalar yapmalarını reklam peşinde olmamaları gerektiğini vurguladı. 

Bir Damla Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden Ayşe Eroğlu, STK’ların üye profillerinin sürekli değişmesinden dolayı uzlaşmanın zor olduğunu söyledi.

Malatya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Muhittin Turan, ahlaki ve manevi yoksunluk nedeniyle çoğu ailenin zor durumda olduğunu bu nedenle ayni ve maddi yardımların yanı sıra muhtaç ailelere psikolojik yardımın da yapılması gerektiğini belirtti.

TİMAV Temsilcisi Mahmut Balcı, STK’ların ideolojik unsurlardan uzaklaşarak, daha kaliteli işler için birbirlerine destek olmaları gerektiğini vurgularken, Hanımeli Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülnihal Gülaçar eğitimin her şeyin temeli olduğunu söyleyerek, yardımlar ile birlikte muhtaç insanlara eğitimin de götürülmesi gerektiğine işaret etti.

Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Adil Akkoyunlu, okumayan insanın hayatında çok sorun yaşayacağını vurgulayarak, yardım paketlerine mutlaka eğitici kitaplar eklenmesi gerektiğini ifade ederken, Yağmur Der adına katılan Mehmet Karagöz ise, STK’ların eksikliklerinin giderebilmesi için birlik için de hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Yardımcısı Hamdi Pektaş, yardım kuruluşları ile yardım derneklerinin zaman zaman bir araya gelmesinin çok faydalı olacağına dikkat çekti.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları Malatya Kent Konseyinin bu çalışmasının örneklik teşkil edecek bir çalışma olduğunu belirttiler ve bundan sonra yardım alanında hizmet üreten sivil toplum kuruluşları ile iki ayda bir düzenli olarak bir araya gelerek istişare toplantıları yapılması kararı alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız