SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Sorun Çözülme Noktasına Geldi”

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:34:20
“Sorun Çözülme Noktasına Geldi”
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Hekimhan ilçesinde yaşanan ve özellikle de yaz mevsiminde büyük bir soruna dönüşen içmesuyu konusunun çözümünde son noktaya gelindiğini, projenin uygulama bedelinin 7 milyon TL civarında hesaplandığını bildirdi.
 
Konuya ilişkin olarak Öz’ün TBMM’deki sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:
 
“Ömer Faruk ÖZ Yaptığı açıklamada: Hekimhan ilçemizde yaşanan ve özellikle de yaz aylarında büyük bir sorun olan içme suyu probleminin çözülmesi noktasında sona gelindiğini ifade etti.
 
Yapılan girişimler sonucunda 2011  yılında İller Bankası ile başlattığımız çalışmalarla,  konu ile ilgili olarak o bölgede teknik heyetler inceleme ve çalışmalar yapmıştır. Akabinde İçişleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, DPT Müsteşarlığı ile görüşmelerimiz olmuştur. Bu çalışmalarımıza   ara vermeden  ve   hiçbir zaman  da politik bir malzeme aracı olarak görmeden bunu yaptık. İfadelerini kullandı.
 
 İller Bankası Genel Müdürlüğümüzle de yapılan en son görüşmeler sonucunda bugün gelinen noktada içme suyu proje uygulanabilir belgesinin kendilerine yeni teslim edildiğini, hemen proje yapım ihalesine çıkılacağını, projenin finansmanının 240.000.00 TL olduğunu, % 75’lik kısmı olan  180.000.00 TL İller Bankasının  yıllık karından ayrılan ödenekten,  %25’ lik kısmı olan 60.000.00 TL nin ise İller Bankasından alınacak krediden karşılanacağını ifade etti. 
 
Proje uygulama bedelinin de kesin olmamakla birlikte 7.000.000.00 TL civarında olması tahmin ediliyor. Bu bedelin de %90 ‘ı  da hibe şeklinde karşılanacaktır.
 
 Söz konusu projenin ihalesi yakın zamanda yapılacak olup, proje  bu yılın Ekim ayına kadar da tamamlanacaktır. Projenin bitiminden sonra  da hemen yapım ihalesinin gerçekleştirileceği  ve kısa sürede de Hekimhan’ın  su probleminin çözüleceği bildirildi. 
 
Ayrıca şu anda Hekimhan Belediyesinin içme suyu vermek için kullanmış olduğu elektrik bedeli olarak, ayda ortalama 50.000.00 TL ödeme yaptığını ve su cazibesiyle gelecek bu proje ile hem Hekimhan halkımızın temiz kaynak suyu ihtiyacının karşılanacağını hem de Hekimhan Belediyesinden yılda yaklaşık olarak 600.000.00 TL’lik elektrik için ödenen meblağın  başka hizmetlere kullanma imkanının olacağını bildirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız