SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorun Çözülmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:21
A- A+ PAYLAŞ
 
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi üyesi Ali Seydi Genç, “Mevsimlik işçilerin temel insani ihtiyacın giderilip, hem şehrimize hem de insan vicdanına yakışmayan bu olumsuzluğun bir an önce giderilmesini bekliyoruz” dedi. 
 
Dernek üyeleriyle birlikte dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, gece sokaklarda yatan mevsimlik işçilerin sorunlarını dile getirip, “Mazlum der Malatya Şubesi olarak çalışmak amacıyla, farklı yerlerden ilimize gelen mevsimlik işçilerin süregelen çeşitli sıkıntılarını kamuoyu ile paylaşmak, bununla birlikte yetkili kişi ve mercilerin dikkatini bu konuya çekmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
 
Malum olduğu üzere farklı yerleşim yerlerinden, geçimini temin etmek maksadıyla ilimize gelen insanların birçok problemi bulunmaktadır. Bu problemlerin en önceliklisi ise bu barınma sorunudur. Çalıştıkları saha itibariyle gelir düzeyleri yeterli olamayan bu insanlar uygun yerlerde ve şartlarda barınamamaktadır. Temel insan haklarından biri olan barınma ihtiyacını da, uygun olmayan mekanlarda kendileri karşılamaya çalışmaktadırlar. Bu da haliyle farklı sıkıntıları beraberinde getirmektedir” ifadelerini kullandı.
 
Genç, “Mazlumder Malatya şubesi olarak bu temel insani ihtiyacın giderilip, hem şehrimize hem de insan vicdanına yakışmayan bu olumsuzluğun bir an önce giderilmesi için başta yetkililer olmak üzere tüm tarafları duyarlı olmaya ve sorunun çözümüne katkı sağlamaya davet ediyoruz” temennisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız