SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorun Gelirdeki Azalmadır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:06
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Dünya ekonomisinin gidişatı kötüye doğru gitmektedir. Bunun altında yatan sorunların temeli gelirdeki azalmadır” dedi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi yöneticileri, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan’a iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD yeni yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştiren Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan’a iade-i ziyarette bulunduklarını ifade ederek, “MÜSİAD olarak hedefimiz ülkenin ilerlemesine katkıda bulunmaktır. Türkiye’nin son yıllarda ortaya koyduğu ekonomik açılımlara paralel olarak, vergilendirme işlemlerinde de bu ivmeyi yakalaması gerekiyor. Çünkü vergi ekonominin büyümesinde önemli rol oynamaktadır.

Son dönemde vergisel anlamada yapılan değişiklikler sayesinde, borcu olup şartlar sebebiyle ödeme yapamayan mükellefler, sunulan kolaylıklar sayesinde borçlarından rahatça kurtulmuş ve yeni fırsatlarla tanışma imkanı bulmuşlardır. Bu olumlu gelişmelerin artarak devem etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“MÜSİAD olarak zaman zaman, yeni vergi düzenlemeleri içerikli bilgilendirme toplantıları yapmaktayız. Bu kapsamda bizlere desteklerini esirgemeyen Vergi Dairesi Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve vergi düzenlemeleri ile ilgili MÜSİAD olarak sıklıkla üyelerimizi bilgilendirmekte sorun ve sorunlara çözüm önerileri aramaktayız” diyen Balin, sözlerini şöyle tamamladı, “Dünya ekonomisinin gidişatı kötüye doğru gitmektedir. Bunun altında yatan sorunların temeli gelirdeki azalmadır. Gelir olmayınca tüketim olmuyor. Tüketim olmayınca üretim mekanizması sağlıklı çalışmıyor. Bunu içindir ki sağlıklı vergi toplanmalı ve kayıt dışılığın önüne geçilmelidir.”

Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ise, vergi bilincinin geliştirilmesi bakımından MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ile her zaman diyalog içinde olduklarını belirterek, “Mükelleflerin zaman zaman sorunları çıkıyor. Bunları karşılıklı görüşerek ve çözüm üreterek sorunların giderilmesine çalışıyoruz.

Vergi konusunda iş adamlarının görüş ve önerilerine her zaman önem veriyoruz” dedi.

Ziyarette Balin, Özkan'a, MÜSİAD'ın iki ayda bir çıkan araştırma yayınlarını hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız