SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorun Ne Acaba?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da hal binasının yerini satın alan şirketin Kütahya'daki yatırımı ile ilgili kriz yaşandığı öğrenildi. Yabancı sermayeli şirket Malatya Hal Binası'nın da bulunduğu arsayı, iş merkezi yapmak üzere 52.5 milyon YTL'ye satın almıştı.

KÜTAHYA'DA SORUN..
Almanya-Hollanda ortaklı Acteum firmasının Kütahya'ya kurmayı planladığı dev alış veriş merkezinin Belediye Meclisi'nden geçen yatırım kararının, askıya çıkartılmaması krize sebep oldu. Kütahya-Eskişehir karayolu üzerinde yaklaşık 19 bin metrekare oturum alanına 3 katlı olarak inşaa edilecek dev alış merkezinde yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edileceği bildirildi.
Firmanın Türkiye sorumlusu Yüksek Mimar Cemalettin Koca (fotoğraftaki), yaklaşık 150 milyon dolara mal olacağını belirterek, "Artık Kütahya kabuğunu kırmalıdır. Bizim yatırım teflifimizin Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından iyi değerlendilmelidir.Yatırımla ilgili Belediye Başkanı ile 8 aydır görüşmelerimiz devam ediyordu. Belediye Meclisi'nden Mayıs ayı başında istediğimiz yatırım kararı çıkmıştır. Ancak, kararın askıya çıkaltılmaması sebebiyle firma yetkilileri, yatırımı bekleyeme alınmıştır.

Temsilcisi olduğum Acteum Yatırım İnşaat Ltd.Şti. firması yabancı sermaye ortaklı olduğu için zamanın gecikmesi tedirliğe yol açmıştır. Bu sebeple yatırım beklemeye alınmıştır. Sinema, bowling, kafeterya, çocuk oyun alanları ile ünlü markaların mağazalarının bulunacağı alış veriş merkezinin Kütahya ekonomisine büyük canlılık getirecektir.

Acteum firması Samsun, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas ve İstanbul'da yerleri alınmış olup, yatırım sürmektedir" dedi.

Koca, Kütahya'ya yapılacak olan yatırım için 10 bin YTL'si Kütahyaspor'a hibe olmak üzere toplam 14 bin YTL para harcadıklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız