SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorun Olmaması Gerekir'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde başörtüsü problemi yaşandığı iddialarına ilişkin olarak AKP Malatya milletvekili İhsan Koca ile İl Başkanı Mustafa Şahin tepki gösterdi.

AKP Malatya il binasında düzenlenen Halk Günü'nde basın mensuplarının, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde başörtüsü problemi yaşandığı ve ikna odalarında örencilerin başörtüsünü çıkarmaları için baskı yapıldığı iddialarına ilişkin olarak sorularını cevaplandıran Malatya milletvekili İhsan Koca, "Maalesef diyorum. Artık deyim yerindeyse, toplumsal uzlaşmanın sağlandığı bir konuda, kötü örneklerden birinin Malatya'da yaşandığını üzülerek öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulu'nun aldığı kararları hiçbir üniversitede yerleşkesinde, kampüste başörtüsünün sorun olmaması gerekmektedir. Bireysel ve ilkel düşüncelerle yapılan uygulamalara karşıyız" dedi.

İl Başkanı Mustafa Şahin ise, "Bir takım insan hakları ihlalelerinin olduğu dönemler geride kaldığı AK Parti iktidarındayız. Özgür bir ülkedeyiz. Kimse kalkıp da kendi yorumunu ve yapılarını ikna odalarına dönüştürmeleri, cunta döneminde yapılan çalışmalarını devam ettirme gibi bir hakları olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız