SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorun Para Değil ki!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor yönetim kurulu yedek üyesi Ali Cengiz, Malatyaspor'un parasal değil, profesyonel yönetim sorununun olduğunu söyleyerek, "Malatyaspor'da yapılan hiçbir şey yasal değil, bu takımda 3 gün sonra tekrar kayyum süreci başlar" dedi.

Basın mensuplarına aleyhinde çıkan haberler dolayısıyla bir açıklamada bulunan yönetim kurulu yedek üyesi Ali Cengiz, "Malatyaspor Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, yönetim asil ve yedek üyelerinin istifa ettiği bildirildi. Ben Malatyaspor'un kongresinde bilgim dışında yedek üye olarak yazılmıştım. Kongrede yaptığım açıklama sonrasında adımı yedek üyelikten çıkaracaklarını zannettim. Ancak geçtiğimiz günlerde yönetim istifa kararını açıkladı ve dosyayı kayyuma sunacaklarını belirttiler. Yedek üye olarak benim imza atmayışımın, takımın önünün tıkanmasına neden olduğu açıklaması yapılmıştı. Şunu söylemek istiyorum ki, dernekler tüzüklere göre yönetilir. Buna göre, benim imza atmam 2 yıl süreyle herhangi bir oluşumda görev almama engel olduğu için imza atmaktan imtina ettim. Öte yandan benim imza atmayışım takımın kayyuma kalmasında bir engel oluşturmamaktadır. Bu konuda ben gerekli ilgililerle görüştüm ve bu konuda bilgi aldım. Ben, seçme ve seçilme hakkımın elimden alınmaması nedeniyle imzayı atmadım.

Ancak gördük ki, bir gün içinde ne değiştiyse, 30 Nisan'da kongre kararı alındı. Fakat kongre kararının alınabilmesi için bu kararın 15 gün içinde resmi internet sitesinde yayınlanması ya da gazeteye ilan verilmesi gerekmektedir.

30 Nisan'da kongre kararının alınması için yönetim kurulunun bir şekilde karar alması da gerekmektedir. Ne acıdır ki, ne kulübün internet sitesi çalışıyor ne de yerel bir gazetede kongre ilanı var" diye konuştu.
Kulübe sahip çıkılmasının herkesten çok kendisini mutlu edeceğini kaydreden Cengiz, "İnsanların bu kulübe bir şekilde sahip çıkması beni rahatsız etmiyor. İnsanların inandırıcılıklarının olması gerekir. Kulüpte çalışanlara 6 ay maaş ödenmemiş, sporcu ve çalışanlara tesislerde yemek çıkmıyor ve telefonlar borçları dolayısıyla kapatılmış.

Eğer bir şeye karar veriyorsanız, bu takımı düzlüğe çıkaracağız diyorsanız, inandırıcı olmanız gerekiyor. Ben iddia ediyorum ki, Malatyaspor'un parasal sorunu yoktur.
Malatyaspor'un profesyonel yönetim sorunu vardır. Ben, bu kulübü ligde bırakmak için çaba sarf edeceğim diyorsunuz, buna kimse inanmaz. İnşallah ben mahcup olurum ve kamuoyundan özür dilerim, ama gidilen yol sağlıklı değil.

Ben, imza atmadığım zaman 'Malatyaspor'un önünü tıkıyor' diye açıklama yapılıyor. Bir gecede ne değişiyorsa, mahkemeye verilen imzalar geri çekiliyor. Bu imzayı geri çeken insanlar, çalıştırdıkları elemanların paralarını ödeyip, onlara yemek vermek zorundadır. Sen bunları sağlayamadıktan sonra şu kadar parayla geliyorum demenin inandırıcılığı olacağına inanmıyorum. Sayın Orhan Kaya, Malatyaspor'da çok fazla para harcayan insanların başında gelmektedir. Ama bugüne kadar kendisi başkan vekiliydi. Bu kararı neden 15 gün önce almadınız ve arkasında durmadınız ? Ben Ali Cengiz olarak ve geçmişteki tecrübelerime dayanarak, 3 gün sonra tekrar kayyum sürecinin başlayacağını belirtiyorum. Çünkü Adanaspor maçında kötü bir sonuç alınırsa, Salı günü tekrar bu kulüpte kayyum süreci başlar. Ben hiçbir şekilde Malatyaspor'un önünü tıkama noktasında imza atmayı düşünmedim. Ben şunu iddia ediyorum ki, bu kulüpte yapılan hiçbir şey yasal değil. Ben, bu kulüpten yapılanların hukuki bir şekilde sonuca gitmesi için gerekli girişimlerde bulunacağım. İnsanlar önce kendi çevrelerini temizleyecekler daha sonra başkası için laf söyleyecekler.

Takımın önünü tıkıyor gibi yapılan açıklamalar beni son derece üzmüştür. Ben, Malatyaspor'un önünü tıkamadım. Benim uyguladığım yolu sonuç olarak kendileri de uyguladılar. Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız