SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorun Varsa Görüşürüm'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, Kentsel Dönüşüm konusunda TOKİ başkanıyla yaptıkları telefon görüşmese yönelik eleştirilerle ilgili olarak "Sorun varsa, bakanla da görüşürüm, genel müdürle de.." dedi.

Çakır'ın propaganda çalışmaları ve gezileriyle ilgili olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ile Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz,dün akşam kentsel dönüşümün yapılacağı Beydağı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldiler.

Mahallede toplanan vatandaşlara seslenen AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır,geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanıyla yaptığı telefon görüşmesinin diğer siyasi partiler tarafından eleştirilmesine değinerek, “Burada bir sorun varsa, ben de bu kenti yönetmek için aday olan biri olarak, bu sorunun çözümü için Bakanla da,Müsteşarla da,Genel Müdürle de görüşürüm,bu benim hakkım.” Şeklinde konuştu.

Çakır hiçbir zaman siyasi rant peşinde koşmayacaklarını ifade ederek sözlerini şöyle davam ettirdi;

“Ben buradan size şu sözü veriyorum,kentsel dönüşümün uygulanacağı bütün mahallelerde bu uygulamayı davul-zurnayla kutlayarak başlatacağımız hale gelmeyene kadar söz veriyorum, bunu burada başlatmayacağız.Kentsel dönüşümü Malatya’ya mutlaka kazandırmalıyız.”

Çakır’dan sonra söz alan Milletvekili Ömer Faruk Öz’de ağlayanın malı gülene hayır etmez diyerek, “Kimse kusura bakmasın Beydağı,Yamaç Mahallesi sakinlerinin temiz duygularını birilerine siyasi malzeme yapmasına izin vermeyeceğiz.Bundan herkes emin olsun.Seçim öncesinde en kısa zamanda size verilen kağıtların üzerinden TOKİ tarafından bu yapılan değer tespitleri iptal edilmiştir diye yazı gelecektir.Kesinlikle önümüzde ki günlerde değer tespitleri iptal edilecek,Sayın Ahmet Çakır Belediye Başkanı seçildiğinde 6 vekilimizle başkanımızla birlik ve beraberlik içinde bu halkın memnun olacağı bütün projelere imza aracağız.”şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Milletvekili Öznur Çalık’da kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gerektiğini ancak kimsenin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Çalık “İki kişiye karşı sorumluyuz, önce hakka sonra halka.Biz sizin vebalinizi aldık, size söz veriyoruz burada kimsenin hakkı yenmeyecek.

Buraya gelipte kentsel dönüşümü seçim malzemesi yapmak isteyenlere asla izin vermeyin.TOKİ Başkanı açıklama yaptığında, insanların amacı üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek olduğunu anladık.Eğer vatandaşım için yüreğin sızlıyorsa canın acıyorsa şayet TOKİ Başkanının söylediği sözlere alkış tutman gerekiyordu,sende helal olsun demen lazımdı.Ben bunu 6 aydır söylüyorum, 16 defa TOKİ Başkanına gittim bütün vekillerimizle beraber,gece yarıları telefon açtık, yüz bin defa yine giderim yine ararım.”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ise kentsel dönüşüm sorununun çözümü için 6 Milletvekili ile teşkilatın uzun süredir çaba sarf ettiğini söyledi. Şahin,Muhalefet partilerin kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarına ise “Onların ellerindeki malzemeyi aldıkça hırçınlaşıyorlar.”şeklinde cevap verdi.

Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır sabahta Milletvekili Ömer Faruk Öz ve İl Başkanı Mustafa Şahinle birlikte,esnaf ve oda ziyaretlerinde bulundular.

Sabah Kahvaltısında Toptancılar Sitesi Esnafı ile buluşan Belediye Başkan Adayı Çakır Ve milletvekili Öz,Ziraat Mühendisleri Odası,harita mühendisleri Odası,Malatya Aktif iş Adamları Derneği ile Veteriner Hekimler Odası’nı ziyaret ederek oda başkanlarıyla istişare ederek destek istedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız