SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sorun ve İstekleri Dinleyeceğiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, kayıt dışı ekonomi ile daha etkin mücadele etmek amacıyla Maliye Bakanlığınca Gelir İdaresi Başkanlığı oluşturulduğunu buna bağlı olarak ülke genelinde 29 ilde Vergi Dairesi Başkanlıklarının kurularak hizmete başladığını belirtti.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, yardımcısı Mahmut Polat'la birlikte Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(SMMMO)’nı ziyaret ederek Oda Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ve Oda yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü.

Özkök, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Maliye Bakanlığınca Gelir İdaresi Başkanlığı oluşturularak Başkanlığa bağlı olarak ülke genelinde 29 ilde Vergi Dairesi Başkanlıkları oluşturuldu. Bunlardan biride Malatya’da kuruldu, Bu 29 il ülke genelinde ekonominin yüzde 96'sını oluşturan toplam mükelleflerin yüzde 82’sine sahip illerimizdir” dedi.

Özkök, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığının 16 Eylül 2005 tarihinde hizmete başladığını belirterek, “ Maliye Bakanlığınca yeniden yapılandırma kapsamında Vergi Dairesi Başkanlıkları kayıt dışı ekonomi ile daha iyi mücadele etme amaçlı olarak kurulmuştur. Defterdarlıklara bağlı Vergi Daireleri ve ilçelerdeki Mal Müdürlükleri Vergi Dairesi Başkanlıklarına bağlanmıştır. Vergi dairesi Başkanlığı olarak çalışmalara başladık. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşları ile de temaslarımız olacak. İlk olarak Muhasebeciler Odası’nı ziyaret ediyoruz. Bu yapılanma içerisinde yapılacak çalışmalarda Muhasebecilerden çok büyük beklentilerimiz var. Bu ziyaretimizde çalışmalarımıza ilişkin bilgiler vereceğiz ve onların sorunları ve isteklerini dinleyeceğiz. Bütün meslek odalarını da ziyaret ederek birlikte çalışma yapacağız. Ziyaretlerimizde ve birlikte yapacağımız çalışmalarda ülkemize nasıl daha iyi hizmet ederiz onları görüşeceğiz” dedi.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş’ta konuşmasında,” Yeniden teşkilatlanma kapsamında oluşturulan Vergi Dairesi başkanlığının kayıt dışı ekonomi ile yapacağı mücadelede oda olarak bizlerde her türlü desteği kendilerine vereceğiz. Biz de bu ülke yararına her zaman kendilerine yardımcı olacağız. Yaptıkları ziyaretten dolayı Vergi Dairesi Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra Özkök ile Altaş ve Oda yöneticileri bir süre görüştüler.

FOTOĞRAF: (Soldan sağa) Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Polat, SMMMO Başkanı Altaş ve Vergi Dairesi Başkanı Özkök..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız