SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorun Yaşanmayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:29:50
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’deki büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının giderek artış gösterdiğini belirterek, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda bir sorun yaşanmayacağını söyledi. 
 
Malatya programını bir tavuk kesim işletmesini ziyaret ederek tamamlayan Bakan Mehdi Eker, "Hayvan varlığımızda artış var. Küçükbaş hayvan varlığı yaklaşık 33 milyona çıktı. Büyükbaş hayvan varlığı da 12,5 milyona çıktı. Bunu TÜİK söylüyor. Ben TÜİK’in rakamlarını söylüyorum" dedi.
 
Bakan Eker’e programında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Vekili Bilal Bozdemir, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile yöneticiler eşlik etti. 
 
DEĞERLENDİRME..
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gezisinin son gününde bir değerlendirme toplantısı da yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mera alanlarında yaşanan sorunları konu alan  soruları “Meraların ıslahı hayvancılığın gelişimi açısından çok önemli. O nedenle meraların ıslahına çok önem veriyoruz. Özel sektöre de bu alanda önemli görevler düşüyor.” diye yanıtlayan Bakan Eker, toplulaştırma uygulamalarında yaşanan aksaklıklarla ilgili soruyu ise “ Tarımsal alanların bölünüp yok olmaması amacıyla başlattığımız uygulama başarıyla devam ediyor. Her hangi bir sorun yoktur. Uygulamanın tamamlanmasıyla tarımsal alanlarımız yok olmaktan kurtulacak” yanıtını verdi.

Bakan Eker Malatya ziyareti ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerde sektörle ilgili gelişmeleri sayılarla anlattı. Bakan Mehdi Eker, "Malatya’yı tarımsal alanda tek bir ürünle değil, beyaz et, kırmızı et ve diğer meyvecilikte de yaptığı üretimlerle tanıtacağız. Beyaz et sektörü de bunlardan biri. Hayvan varlığımızda artış var. Küçükbaş hayvan varlığı yaklaşık 33 milyona çıktı. Büyükbaş hayvan varlığı da 12,5 milyona çıktı. Bunu TÜİK söylüyor. Ben TÜİK’in rakamlarını söylüyorum. Sektöre 110 milyon lira kredi sağlamışız. Bu kredilerden binlerce kişi yararlanıyor” diye bilgi verdi.

Bakanın konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularına geçildi. Bir basın mensubunun Kurban Bayramında sıkıntı yaşanıp- yaşanmayacağı yönlü sorusunu  "Kurban Bayramı'nda aslında biz hiçbir sene sıkıntı yaşamadık. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatının sebebi hayvan varlığındaki azalma değildir. Hayvan hastalıklarıyla mücadele ediyoruz. Trakya Bölgesi’ne geçiş olmasın. Kontrollü geçiş yapıyoruz. Buradan oraya nakillerle hastalık bulaşmasın diye, oradaki tüketici de mağdur olmasın diye sadece piyasa düzenleme maksadıyla bir miktar hayvan ithalatına Kurban Bayramı'nda izin veriyorduk. Diğer bölgelerde Kurban Bayramı'nda geçen yıllarda da ihtiyaç olmadı, bu yıl da beklemiyoruz. Yeteri kadar kurbanlığımız ve hayvan varlığımız var" diye yanıtladı.

Bakan Eker, Mera konusunda ki soruyu “Meraların ıslah edilmesi gerekiyordu. Bir de meralarda işgal durumu var. Tarım ve hayvancılıkla ilgisi olmaya bazı yerel yöneticiler meraları atıl halde tutuyorlardı veya başkalarına kiraya veriyorlardı. Her iki halde de meralar atıl haldeydi. Bunların ıslahı gerekiyordu. Yaptığımız mera kiralamaların oranı binde 5. Yani çok küçük bir oran.dedi. Bakan, toplulaştırma uygulamaları ile ilgili soruyu da “Tarımsal alanların küçülüp yok olmasını önlemek için başlattığımız toplulaştırma uygulamaları Malatya’da 5 bölgede devam ediyor. Uygulamanın tamamlanmasıyla tarımsal alanlarımız korunmuş olacak” ifadeleri ile yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız