SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorundan Önce Sorumluluk Gelir"

0
Güncellendi - 2016-05-03 00:07:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, “Gazetecilerin sorunları vardır, ancak sorunlardan önce sorumluluklarımız gelir" dedi.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Haydar Karaduman, Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında özgür ve bağımsız bir basın için, 3 Mayıs tarihinin "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kabul edildiğini ifade etti.

Karaduman, “Mesleğini yapmakla görevli gazeteciler, özgürce, iyiye, güzele, doğruya ulaşmak için haber yaptıklarında, basın ilkelerine bağlı kaldıklarında da baskılar başlamaktadır. Evet, basın özgürlüğü, gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlüğüdür. Ama basın özgürlüğü aynı zamanda halkın da doğrudan haber alma özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü, doğru bilgilendirilmiş ve eleştirel olabilen vatandaşlara sahip bir ülke olabilmemizin garantisi olmalıdır. İleri demokrasiler, ancak bu nitelikteki vatandaşlarca yaşatılabilir. Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün kutlandığı bugünde gazeteciler meslek kuruluşlarının yeni yasal düzenlemesine; mevcut mesleki yasaların da yeniden gözden geçirilip, mesleki kuruluşlarının da görüşlerinin alınarak düzenlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bugünün, basın özgürlüğünün yeni açılımlar ve güvencelerle genişletilerek, iletişim özgürlüğüne dönüştürüleceği, hukuki düzenlemelerin gerçekleştirildiği bir süreç olarak kutlanmalıdır. Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nün, gazetecilerin hem mesleklerini özgürce yapabildikleri hem de ekonomik bağımsızlıklarını elde etmiş olarak görevlerini sürdürdükleri bir gün olarak kutlanması gereğini bir kere daha hatırlatıyoruz. Gazetecilerin, basın kuruluşlarımızın elbette sorunları ve açmazları vardır. Ancak sorunlarımız, sorumluluklarımızdan sonra gelir. Öncelik sorumluluklarımızdır. Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü, sorunların çözüldüğü, haber alma ve verme özgürlüklerinin daha da geliştiği, basın mensuplarının işsiz kalmadığı ve hak ettiği ücreti aldığı günler dileklerimizle kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız