SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorunlar Bakan'a İletilecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret eden  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Kayısının sorunlarını çözmek için çaba göstereceğiz "dedi. 

 

Toplantılara katılmak üzere Malatya’ya gelen Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu’nun Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, MAKİAD Başkanı Ömer Nalçacı da hazır bulundu.
"BAKAN'A İLETECEĞİM"
 
Ziyaret sırasında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Tarımda Türkiye'yi 30 havzaya böldük. Hangi bölgede hangi ürün daha fazla yetişir diye bölgelere ayırdık. Ona göre teşvikleri belirleyeceğiz. Yani teşvikleri bölgelere göre vereceğiz. Malatya'nın dünyaca ünlü kayısının sorunlarını çözmek için çaba göstereceğiz" dedi. Bakan Yardıcısı Arzu, iletilen sorunları da bakana ileteceğini kaydetti. 
 
"BÜYÜK KATKISI OLACAKTIR"
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz ise yapıtı konuşmada, "Sayın bakanımız gelecekti, sayın başbakanımızla Bitlis ziyaretleri olduğu için yardımcısı gönderdi. Doğu ve Güneydoğu'ya teşviklerin arttırılmasını bekliyoruz. Sanayi ve tarımın paralel gelişmesinden yanayız. Gerek yeni teşviklerden Malatya'nın istifade etmesi ve gerekse Malatya çiftçimizin, tarıma yönelik sanayinin gelişmesi noktasında bakan yardımcızın büyük katkısı olacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
"ONUR DUYDUK"
 
MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ise, "Kutbettin bey'i Odalar Birliği ile Diyarbakır Ticaret Odası başkanlığından tanıyoruz. Bakan yardımcı olmasından dolayı onur duyduk. Rahatlıkla sorunlarımızı iletebileceğimiz bir insan" dedi. 
 
Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu da, "Odalar ve Borsalar Birliğinden dolayı 15 yıldır tanıyoruz. Kendisine rahatlıkla ulaşabileceğimizi bir arkadaşımız" ifadelerini kullandı. 
 
"ENDİŞELİYİZ"
 
Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, "Şehir merkezinde 400 dönüm arazisi olan Şeker Fabrikası'nı alacak kişi burayı arsası için alacağını biliyoruz. Diğer fabrikaların akıbetine uğrayacağından endişeliyiz" diyerek, kayısı ağaçlarında şarka hastalığı konusunda bakanlığın etkin önlem alıp, Malatya'ya girmemesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız