SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorunlar Devretti'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, eğitim camiasının sorunlarının bir sonraki yıla devredildiğini söyledi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, eğitim camiasının sorunlarının çözülmediğini ifade etti.

Kayaduman, "Sorunsuz bir eğitim için yeni bir anayasa şarttır. Başörtülü öğrencilerin önündeki engeller kaldırılmalı. Binlerce öğrenciyi mağdur eden katsıyı uygulamasına son verilmeli. Vekil ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilmeli. Genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları hakkında yer değiştirmeye ilişkin yeni düzenlemeye gidilerek bunlara ilişkin yeni görev tanımları yapılmalı. Kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışanların çocuklarına eğitim bursu verilmeli. Yönetici ve öğretmenlerin ek ders saati esaslarında gerekli düzenlemeler yapılmalı. Öğretmenlerin isteğe ve özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme işlemlerinde yaşanan mağduriyetler giderilmeli. Okullardaki hizmetli eksikliği giderilmeli" dedi.

Çocuklara karne için alınacak en iyi hediyenin ünlü yazar ve düşünürlerin kitaplarından seçilmiş bir kitap seti olduğunu söyleyen Kayaduman, banka promosyonlarının tamamının Temmuz ayı maaşından sonra çalışanların hesabına yatırılacağını belirterek, ödeme konusundaki gecikmenin diğer sendikaların yaptığı engellemeden kaynaklandığını kaydetti.

Kayaduman, Malatya'da diğer 2 sendikanın toplam üye sayısından bin üye daha fazla olduklarını belirterek, Hem Malatya'da ve hem de Türkiye genelinde yetkili sendika olduklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız