SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunları Başbakana İlettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı ilçe başkanları ile istişare toplantısı yaptı. 

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci’nin başkanlığında Akkoza Otel’de İl Başkan Yardımcıları ve İlçe Başkanları ile istişare toplantısı düzenlenerek, istişarede bulunuldu. Aylık istişare toplantısında gündemdeki konuları değerlendirilerek 2014 yerel seçimlerine hazırlık konusunda İlçe başkanlarının hazırlıkları ve İlçelerin ve köylerin eksiklikleri konuşularak çözüm noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda bütün İlçe başkanları söz alarak gündemdeki konuları değerlendirdi ve taleplerini iletti.

Tüfenkci konuşmasında, geçen hafta Başbakan Erdoğan ile Ankara’da Doğu Anadolu milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları, il başkanları ve il genel meclisi başkanlarıyla yapılan toplantı hakkında teşkilata bilgi verdi. Tüfenkci, "Bildiğiniz gibi 2014 yerel seçimlerine her geçen gün yaklaşıyoruz. Özellikle Mayıs-Haziran ayı itibari ile il ve ilçe teşkilatında çalışmalarımız hız kazanacaktır. Biz her yönüyle seçimlere eksiksiz bir şekilde hazırlanmak istiyoruz. Bu anlamda her arkadaşımız bugünden itibaren üzerine düşen görevi yerine getirerek seçim sürecinin alt yapı çalışmalarını başlatması gerekir. Kürt sorununun çözümüne yönelik çok önemli bir süreçten geçiyoruz. İktidarımız tarafından başlatılan ve kamuoyu tarafından da geniş anlamda olumlu tepki alan ve desteklenen bir süreçteyiz. Ülkenin doğusunda da batısında da bu sorunun bitmesi yönünde halkımız hemfikir.

Başbakanımız göstermiş olduğu irade ve aldığı risk ile ciddi anlamda adımlar attı. Biz baştan beri istiyorduk ki süreci bütün parlemento partileri ile beraber yürütelim ve yıllardır her alanda büyük kayıplar vermemize sebep olan terör sorununu bitirelim. Özellikle BDP’nin bu sürece taraf olmasını, adresin siyasi parti olmasını istiyorduk. BDP’nin çözümden yana tavır koymamasına ve ısrarla adresin İmralı olduğunu söylemesine rağmen iktidarımız elindeki tüm imkanları kullanarak ciddi adımlar atmıştır” ifadelerini kullandı.

“Hafta içi Başbakanımız ile yapmış olduğumuz toplantının gündem ana maddesi bu konu olmuştur. Özellikle 28 Şubat sürecinde Doğu ve Güneydoğu illerinde birçok sivil toplum kuruluşlarının, vakıfların, derneklerin, hedefleri iyi insan yetiştirmek olan cemaatlerin, İmam Hatip Okulları’nın, Kur’an kurslarının kapatılması, vatandaşlarımızın baskı, zulüm görmesi, hapse atılması ve neticesinde ortamın PKK’ya bırakıldığını ifade ettik” diyen Tüfenkçi, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kürt veya Türk ırkçılığı yapmadan, halkların çimentosu olan İslam kardeşliğini öne çıkartacak olan insanların bölgede görev yapması ve kardeşlik bilinci çerçevesinde hizmet edecek olan vakıfların, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ve önünün açılması gerektiğini belirttik. Bölgeye atanacak memurların ve devlet adamlarının da aynı hassasiyette olması gerektiğini ifade ettik.

Malatya ile ilgili sorunlarımızı da Başbakan’a ilettik. Bugüne kadar yapılan hizmetler için teşekkür ederek bundan sonrada Malatya’ya daha büyük projeler beklediğimiz söyledik. Bu projelerden bir tanesi de ‘hızlı tren’ talebimizdi. Ayrıca çevre yolunun çok geciktiğini, hala ciddi anlamda bir adım atılamadığını da belirttik."

CHP'li VEKİLE TEPKİ..

Bu arada CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir" sözleri ile ilgili bir açıklama yapan il başkanı Tüfenkci, ‘Güler’in yaptığı açıklama CHP’nin zihin yapısının yansımasıdır. Biz bu tür açıklamaları kınıyoruz ve doğru bulmuyoruz. Özellikle başlatmış olduğumuz bu süreç içerisinde bu tür ayrımcı dilin kullanılması hepimizi üzmüştür.’

Tüfenkci, ‘Yeryüzünde hiçbir ırkın bir diğerinden üstünlüğü olamaz. Tarih boyunca bu topraklarda her millet kardeşlik hukuku içerinde, eşit haklara sahip olmuştur. Biz ecdadımızdan kalan mirasımız gereği her vatandaşımıza eşit mesafede durduk, bundan sonra da bu duruşumuzu göstereceğiz. Nasıl ki Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda her milletten, her yaştan insanımız bu topraklar için  şehit olduysa bunda sonra da aynı duygularla, aynı bilinçle hareket edip bütünlüğümüzü ve birliğimizi koruyacağız.’

‘CHP milletvekili yaptığı talihsiz açıklama ile temelde nasıl bir zihniyete sahip olduğunu göstermiştir. Bu ulusalcı, ırkçı, faşist zihniyet sadece bir vekille ibaret değil. Parti içerisinde Güler’e verilen destekle bu ayrımcı, kibirli duruşun azımsamayacak derecede olduğunu görüyoruz. Tabi hala Dersim ile yüzleşemeyenlerin, başörtüsünü gericilik olarak görenlerin, İmam Hatipleri kapatılmasına vesile olanların bu tür çıkışlarına şaşırmamak gerek. Yıllarca  Türk-Kürt, Alevi-Sünni, sağ-sol diye ayrıştırılarak çok acılar çektir, çok insanımızı kaybettik. Biz istiyoruz ki tarihte yaşanan bu acıları tekrar yaşamayalım, gücümüzü, enerjimizi bu isabetsiz açıklamalar ile tüketmeyelim. Kimlik üzerinden, mezhep üzerinden siyaset yapmanın, halkı küçümsemenin ve ayrıştırmanın ne ahhaki ne de insani bir tarafı olamaz.’ İfadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız