SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorunları Birlikte Aşacağız'

A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Kadın Kolları'ndan engellilere kahvaltı verildi. Parti genel başkan yardımcısı Mesut Değer'in de katıldığı etkinliğe, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu mesaj gönderdi.

CHP il başkanlığının etkinliğe ilişkin bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları, Anemon Otel’de engelliler yararına kahvaltı düzenledi.
Kahvaltıda konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, kahvaltıyı kadın kollarının hazırladığını ve Anemon Otel’in de partiden herhangi bir ücret almadığını belirtti.

Engelliler yararına düzenlenen kahvaltı ikramının ardından Malatya Kadın Kolları Başkanı Gülen Karaduman bir konuşma yaptı. Karaduman, mevcut yasaların engelli vatandaşlara göre düzenlenmesi gerektiğini ve engellilere bir lütuf gibi değil de bir hak olarak hizmetlerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Karaduman sözlerine şu şekilde devam etti: “Engellilerin de hayatlarını sürdürmeleri için çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekir. Engellilere acıyarak onların sorunlarını çözemeyiz. Onların da yapabilecekleri işler vardır. Engellilerin iş sahibi olmalarına yardımcı olmalıyız.

“AYDINLIKLAR ÜLKESİNİ OLUŞTURACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarda ve muhalefette ülkemizin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurucularının arzu ettiği aydınlık ve mutlu insanlar ülkesini oluşturmak için kadın kolları olarak bu çabanın içindeyiz. Ne mutlu ki bize bugün aynı zamanda 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümünü kutluyoruz. Kadın hakları konusunda temel olan yasanın 1926 yılında kabul edilmesiyle çağdaş toplum düzenine geçilmiş, uzun yıllar boyunca görmezden gelinen kadınlarımız siyasal ve sosyal haklara kavuşturulmuş, yaşamın çeşitli alanlarında karşılaşılan eşitsizlik ve ayrımcılığın kaldırılması için önemli bir adım atılmıştır.”

Karaduman’ın ardından Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırlanan kahvaltıya emeği geçen kadınlara teşekkür ederek, “Gülen hanım anlamlı bir günde olduğumuzu söyledi. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği bir gün bu nedenle ellerinizden saygıyla öpüyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, toplumların uygarlık düzeyi engellilere verdiği değerle ölçülür sözü ile birlikte Malatya’da 16 yıldır mücadele vermekteyiz. Bu mücadelenin sonucunda geldiğimiz nokta iyi bir nokta. Yeterli mi diyeceksiniz, hayır değil ama diğer illere göre kıyasladığımızda Malatya’da sivil toplum örgütleri olarak halk olarak sürekli var olmaya destek olmaya gayret ettiniz etmeye de devam ediyorsunuz. Bunun bugün de en güzel örneğini görüyoruz. Bu güzel dayanışmanız için ben teşekkür ediyorum. İnşallah engelsiz bir dünya, engelsiz bir Malatya mücadelemizde hepinizin yanımızda olacağına inanıyorum” dedi.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Psikolog Aylin Aslan, düzenlenen kahvaltı organizasyonundan dolayı CHP il örgütüne teşekkür ederek engellilerin gerek sosyal yaşamda gerek kamu alanlarında gerekse özel alanlarda birçok problemi olduğunu belirtti

Aslan’ın ardından Beyazay Engelliler Derneği adına Barış Aslan söz aldı. Aslan da engellileri sorunlarıyla yalnız başlarına bırakmadıkları için CHP’lilere teşekkür etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MESAJ
Ayrıca kahvaltıya davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun programı nedeniyle katılamadığı ve teşekkür ettiği mesajı da okundu. Kılıçdaroğlu’nun haricinde Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Umut Oral’ın da başka programları olduğu nedeniyle katılamadıklarını belirten mesajlar okundu.

Son olarak söz alan Ağbaba, bugünün 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verildiği gün olarak ayrıca bir değerinin olduğunu söyledi.

Ağbaba sözlerine şöyle devam etti: “Bu hakkı gelişmiş ülkelerden önce Atatürk’ün, İsmet Paşa’nın kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi verdi. CHP solcu bir parti, CHP devrimci bir parti, CHP her zaman halkın yanında olan bir parti. Bazı güçler zaman zaman baskı da yapsa solculuğumuzdan, sosyal demokratlığımızdan, devrimciliğimizden asla ödün vermeyeceğimizi, hukukun yolunda kararlı bir şekilde sizden aldığımız güçle yol alacağımızı belirtmek istiyorum.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesinin sevgili Başkanı ve Malatya’da sakatların haklarının alınması uğruna mücadele eden Ali Haydar Koyun ona teşekkür etmek istiyorum.”

HERKESİN DESTEĞİYLE HALKIN İKTİDARI
3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu belirten Ağbaba, “Tüm dünyada engelliler günü olarak kutlanıyor. CHP olarak biz engellilere yönelik politikalarımızı bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurduk. CHP iktidarında engelsiz bir ülke yaratacağımıza söz verdik. Bu konuda CHP olarak kararlıyız. Engelli vatandaşlarımızın desteğiyle kuracağımız halkın iktidarında sorunları birlikte aşacağız” dedi.

Konuşmaların ardından engellilerle birlikte Veli Ağbaba ve kadın kolları üyeleri halay çekerek eğlendi.

Kahvaltıya ayrıca CHP Seçim Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mesut Değer de katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Değer, 3-4 gündür Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Tunceli, Elazığ ve Malatya’da bazı gezi ve etkinliklere katıldığını söyledi.

Bugün CHP Malatya İl Başkanlığı’nda bir toplantı düzenleyeceklerini anlatan Değer, toplantıda 18 Aralık’ta gerçekleştirecekleri kurultayın gerekçelerini anlatmaya çalışacağını bildirdi.

WİKİLEAKS BELGELERİ ARAŞTIRILACAK
Değer, ‘’Hem de 12 Haziran’da veya olası bir seçimin erkene alınması halinde hazır olmak için seçim çalışmalarını yapmaya başlayacağız. Şimdiden bilgi alışverişinde bulunmak üzere il yöneticileri ve kurultay delegeleri ile toplantı yapacağız’’ dedi.

Wikileaks tarafından yayımlanan belgelere ilişkin bir soru üzerine Mesut Değer, ‘’Bu konuda TBMM ve CHP Genel Merkezinde bir komisyon kuruldu. Bu komisyon bu belgelerle ilgili ciddi anlamda çalışmaya başladı. Bu çalışmalar kapsamında Sayın Genel Başkanımız açıklamalarda bulunacak. Daha derli toplu açıklama yapacak. Ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz’’ diye konuştu.

Almanya’da bir şirketin İstiklal Marşı için telif istemesi ile ilgili olarak da Değer, ‘’İstiklal Marşı Türk milletinin marşıdır. Ulusal kurtuluşun, mücadelenin marşıdır. Her Türk ferdinin, 73 milyonun canıdır, ruhudur, kanıdır. Bunu tartışmak, konuşmak bile doğru değildir’’ ifadesini kullandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaların sorulması üzerine Mesut Değer, "Bu polemiğe girmek istemem. Sayın Genel Başkanım haklı’’ dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız