SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunları Çözmeye Çalışıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:38:14
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. 
 
Beraberinde, partinin il başkanı Bülent Tüfenkçi, il başkan yardımcıları Murat Turgut ve İsmet Gürbüz Yılmaz, merkez ilçe başkan yardımcısı Yusuf Günay, il yönetim kurulu üyeleri Akif Baştürk ve Naci Özer’le birlikte MTSO’yu ziyaret eden milletvekili Mustafa Şahin, gündemdeki konulara ve Malatya ekonomisine temas etti.
 
Şahin, “Ekonominin önündeki engelleri kaldırmak için çaba gösteren iktidarımız, Malatya’yı yine teşvik kapsamına aldı. İlimizin 4.bölgede kalmasından sonra niye 5. bölgede olmadı gibi beklentiler olduğu. Ancak Malatya’yı diğer kalkınmamış illerin kategorisine konulamazdı” ifadelerini kullandı.
 
Şahin, Malatya milletvekilleri olarak ilin kalkınması için çaba gösterdiklerini ve sivil toplum kuruluşu ve mesleki teşekküllerle istişare içinde ifade etti. Milletvekili Şahin, kuruluşların Arge çalışmasına da önem vermelerini önerdi.
 
MTSO Genel Sekreteri Erkan Gölgeli’nin de yer aldığı ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise teşvik sisteminden söz edip, “Malatya’nın 4. teşvik bölgesinde olması nedeniyle üzülmüştük, ancak Malatya organize sanayi bölgesinde 5.teşvik kapsamındadır. Bu da sevindiricidir. Çünkü, 12 bin 500 metrekare 3. organize sanayi bölgemiz yatırımcıyı bekliyor. Serzenişimiz; Malatya yeni yeni mesafe kat etmeye başlamıştı. Önünün biraz daha açık tutulması gerektiğini söylemiştik” şeklinde konuştu.
 
Erkoç, kayısı hasadından sonra üreticiye sıfır faizli veya düşük faizli kredi verilmesinin önemini anlatıp, 350-400 milyon dolar yılda döviz girdisi sağlayan kayısıyı sanayi ürünü yapıp, yılda 1 milyar dolar girdi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
 
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de konuşmasında, sanayi ve ticaretin gelişmesinde öncülü eden MTSO önemli işlevler görmektedir. Sanayiciyi çekme, onlara kolaylık sağlama, problemlerini giderme noktasında köklü görevler gören MTSO, sorunları paylaşıp, kırmadan dökmeden ve sürekli peşine düşerek çözmeye çalışıyor. MTSO, teşvik paketinde ilgili bir takım aksaklıkları da yetkili yerlere ilettiler” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız