SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorunları Dile Getirdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:18
Sorunları Dile Getirdiler
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Şirket Çalışanları Yardımlaşma Derneği (KAŞİYAD) Genel Başkanı ve Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu (KİDEF) Genel Sekreteri Yavuz Atalan, “Asıl sorunumuz, iş garantisi ve statümüzün olmayışıdır” dedi.

KAŞİYAD Genel Başkanı Atalan, yaptığı açıklamada, Ankara temasları hakkında bilgi verdi. “Taşeron işçilerin temsilcileri olan biz dernekler, statü ve iş garantisine sağlanması için devletimizi, kurumlarımızı zora sokacak şekilde değil tam aksine elini kuvvetlendirecek ve kar edecek şekilde proje üretmiştir” diyen Atalan, “Siz değerli büyüklerimizin destek vermeleri halinde kamuda çalışan 467 bin işçimiz bu güne kadarki tüm hak kayıplarını bundan sonra yaşamayacak. 4857 Sayılı İş Kanunu 2. maddeye göre; asıl işverenin işçilerinin alt işveren tarafından işe alınarak çalıştırılmaya devam ettirilmesi suretiyle hakları kısıtlanamaz veya daha önce o işyerinde çalıştırılan kimse ile alt işveren ilişkisi kurulamaz. Aksi halde ve genel olarak asıl işveren alt işveren ilişkisinin muvazaalı işleme dayandığı kabul edilerek alt işverenin işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçisi sayılarak işlem görürler. İşletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işler dışında asıl iş bölünerek alt işverenlere verilemez. İbarelerine istinaden Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu-İşçi Dernekleri Federasyonu ve Taşeron İşçi Dernekleri Federasyonları temsilcileriyle beraber 29-30 Kasım tarihlerinde Ankara'da ziyaretlerde bulunduk” dedi.

“Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleri AK Parti-CHP ve MHP milletvekillerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Genel Müdür Yardımcısı ve Müsteşar Namık Ata ve ilgili birimleri ziyaret ederek hazırladığımız kamu ile sözleşme projemizi verdik” diyen Atalan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'le telefondan görüşerek işçilerin sorunlarının çözümüne vesile olacak projeyi kendisine anlattık ve il dışı programından dolayı özel kalem müdürlüğüne verdik” dedi. 

Atalan, “Asıl sorunun iş garantisi ve statümüzün olmayışını ve güvenilir geleceği garantileyecek projemiz ekte sunulmuştur. Hazırladığımız çalışmamızda devletimiz kazanacak İşçimizde kazanacaktır. Kamuda çalışan 467 bin Taşeron İşçi temsilcileri dernekler ve federasyonlar olarak yaşadığımız sorunları ve sorunların bizce üretilen çözüm önerilerini arz ederiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız