SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorunları Dinledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:04:25
Sorunları Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Dikenli Yaylası’na giderek yaylacıların sorunlarını dinledi. 

Milletvekili Ağbaba, CHP yöneticileri ile Arguvan’a bağlı Dikenli Yaylası'na çıktı. Hayvancılığın her geçen gün daha kötü duruma sürüklendiğini savunan Ağbaba, "Geçen yılki şartlarla bu yılki şartları karşılaştırdığımızda tam bir felaket olduğunu görüyoruz. Geçen yıl kuzunun fiyatı 600 veya 800 TL idi, bu yıl üreticiler kuzuyu 400 veya 300 arası satıyor. Geçen yıl samanın kilosunu 170 kuruşa alırken, bu yıl 500 veya 600 kuruşa alıyorlar. Yemin torbasını geçen yıl 28 TL'ye alıyordunuz, bu yıl 50 TL'ye alıyorsunuz. Bu şartlarda hayvancılık yapılır mı" dedi.

"Yaylalarda üretim yapmak kadar kutsal bir şey yok" diyen Ağbaba şöyle konuştu:

"Elektriğiniz yok, suyunuz yok, yolunuz yok. Araba ile buraya gelmek mümkün değil. Bu şartlar altında hayvancılık yapıyorsunuz. Kente gitmek yerine, binlerce metre yüksekteki yaylalara çıkıyorsunuz. Malatya’nın, Türkiye’nin ekonomisine katkı sunuyorsunuz. Ama maalesef, tarımda çalışanlar gibi hayvancılık yapanlar da bu yıl perişan. Hayvancılıkla geçimini sağlayanlar, AKP iktidarının eziyetlerini unutmayacaklardır. Sorunlarınızı TBMM'de dile getireceğim ve diyeceğim ki; ‘üretim yapmak kutsalsa, bu insanlarımız üretim yapıyorsa, üretim desteklenmeli.' Öncelikle yollarınız yapılmalı, devlet tarafından mutlaka buralara elektrik getirilmesi gerekiyor."

Ağbaba, yaylacılıkla, arıcılıkla geçinenlerin de kayısı üreticileri gibi kara kara düşündüğünü söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız