SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorunları Dinledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:43
Sorunları Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, beraberinde partinin merkez ilçe başkanı Osman Güder üretici sorunlarını dinlemek için Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne ziyaret gerçekleştirdi. 

Ziyaret esnasında Malatya da et üreticileri işletme sahipleri ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Çalık’a et üreticilerinin sorunları iletildi. Malatya ili Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, yem sıkıntısının ciddi boyutlarda olduğunu, buna paralel et balık kurumunun Malatyalı et üreticilerine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, “07.12.2012 tarihinde Et Balık Kurumu Türkiye çapında karkas et fiyatını 15 TL den açıkladı. Et Balık Kurumu bölgemizde Kesimi Elazığ -Bingöl -Adana bölgelerinde yapmak istiyor. Biz Malatyalı üreticiler olarak bu kesimin Malatya da yapılması için hem et balık kurumu yetkilileriyle hem de Malatya’daki Malet kombinası arasında bir bağlantı kurup üreticilerimizin hayvanlarını Malatya da kestirmek istiyoruz. Burada her türlü saklama imkanı, veteriner ve kesimhane diğer illerden daha uygun başka illere götürülmesi beraberinde nakliye sorununu beraberinde getiriyor.

Malatya'da büyük ölçüde kaba yem sıkıntısı var. Türkiye’nin bazı limanlarında saman gemilerinin yanaştığını biliyoruz. Samanın kilosunu 350-400 kuruşa satıyorlar. Fakat Malatya’ya nakliye farkı yüksek olduğundan getiremiyoruz.

Bunun için TCDD vagonları ile getirmek için girişimlerimiz sürüyor. Büyükşehir olan bir ilde yeterli silomuz yok. Acil olarak 30 Bin tonluk Silo yapılması sorunumuzu çözecektir. Diğer bir konu ise kayıt altına alınmayan çok ciddi manada hayvan sayısı var. Bir işletmede 100 tane hayvan varsa bunun 70 tanesi küpesiz. Küpelemenin mutlaka hayvancılık genel müdürlüğünden küpe izninin açılması lazım yoksa kayıt dışılık önlenemez. Sayın vekilimiz Öznur hanımın bizlerin bu sorunlarına çözüm getireceğine eminiz şimdiden üreticilerimiz adına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık ise, “ Malatyalı Et üreticilerimizin sorunlarını bakanlık nezdinde çözümü için mücadele ediyoruz. Sizlerin sorunlarını yakinen bilen birisiyim. İktidarımız Tarım ve Hayvancılığın daha ileri seviyelerde olması için büyük gayret ve çaba sarf edildiğini hepiniz biliyorsunuz. Malatya tarım ve hayvancılığın üst seviyelerde olduğu bir il. Üreticilerimizin karşılaştığı sorunları gerekli mercilere ileterek sorunlarınızı, sıkıntılarınızı çözüme kavuşturmak bizlerin öncelikli görevi. Sizlerin tedirginliğinizi anlıyorum. Gönlünüz rahat olsun" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız