SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorunları Dinledi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:21:17
Sorunları Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberindeki partililerle birlikte Battalgazi ilçesine bağlı Hasırcı beldesini ziyaret etti. Şahin, Hasırcı Belediye Başkanı Mehmet Tav ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlar hakkında istişarelerde bulundu.

Şahin, burada yaptığı konuşmada Battalgazi Tacan atış alanının ikinci üniversite yapılması için kanun teklifi verdiklerini ve bu taleplerinin olumlu karşılanacağını umduklarını söyledi. Milletvekili Şahin, "30 bin'den fazla öğrencinin eğitim gördüğü yaklaşık 37 yıllık bir üniversitemiz var diyerek "Bu üniversiteye ilaveten ikinci bir üniversitenin de ideal bir yer olması sebebiyle Tacan atış alanına yapılmasını istiyoruz. Bundan 60-70 sene evvel yapılan uçakların atış yapmış olduğu mekanlar daha önceleri şehrin uzağında yer alan kesimlerdi ama şu anda buraların yerleşim birimi içerisinde kalması hasebiyle hem Hasırcı, Boran, Toygar,Battalgazi,aşağı tarafta yer alan yerleşim yerlerindeki insanlarımızın hayati tehlikesi olarak gündeme gelmekte idi. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.İnşallah kısmet olursa bu dönem eğer bununla ilgili bir çalışmayı yapabilirsek 15- 20 bin öğrencimiz eğitim görecekler.Üniversite öğretim elemanları, çalışanları ve öğrencileriyle bu bölgeye farklı bir atmosfere taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

2014 seçimlerinden sonra Hasırcı beldesinin de mahalle statüsüne kavuşmuş olacağını hatırlatan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nde adaptasyonla ilgili bir toplantı düzenlenmişti.Kocaeli'nde bu çalışma yıllardır yapılıyor. Şu anda bizim büyük şehir statüsünü elde etmiş olduğumuz bütün nitelikleri orda onlar yaşıyorlar.Kocaeli bizim için iyi bir örmek olacaktır. Belde belediyeleri mahalleye dönüştükten sonra alt yapının büyük kısmını büyük şehir belediyesi yapacak. Buna bağlı olarak da genel bütçeden almış olduğumuz payın yüzde 10' unu da mahalle olan köylerimize aktarmak zorunda.Büyük şehire yaklaşık 350 trilyon para aktarılacak.Bu payın da yüzde 10'u mahalleye dönüşen beldelerimize, köylerimize hizmetleri alsın diye, daha iyi bir noktaya taşınsın diye 30-35 trilyonluk bir rakam köylerimize verilecek. Bugüne kadar il özel idaresine aktarılan kaynağın bir hayli üzerinde olan bir rakam. AK Parti iktidarları olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda eksik görmüş olduğumuz kısımları onarmaya gayret gösteriyoruz. Bu işi laf olsun diye yapmıyoruz. Amacımız bugüne kadar işleyen bu çarkın yanlış olan kısımlarını onarmak, daha da düzenli bir hale getirmek. Vatandaşlarımıza hizmetin daha süratli etkin bir şekilde ulaşmasına vesile olmak."

Hasırcı belediye başkanı Mehmet Tav da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Şahin'e hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Şahin'e İl Başkan yardımcısı Gürbüz İsmet Yılmaz, il yönetim kurulu üyeleri Cumali Altıntop, Muharrem Çamurlu, Basri Mutlu, Battalgazi ilçe Başkanı Mehmet İlbak, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız