SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorunları Dinlediler

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:46:45
Sorunları Dinlediler
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve beraberindeki heyet, engellileri ziyaret etti.

Milletvekili Öznur Çalık; partinin İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık ve partililerle beraber, partinin Malatya İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı tarafında organize edilen programla, Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi’ni ve Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Milletvekili Çalık, "10 yıllık AK Parti iktidarıyla birlikte evde engelli kardeşimiz kalmadı. Hepsini dışarı çıkarttık, maaş bağladık, iş imkanlarını, istihdamını sağladık. 2001 yılında sadece 5 bin engelli kardeşimiz çalışırken, şu anda 28 bin kişi istihdam edilmektedir. Ayrıca Başbakanımız da açıkladı, engelli vatandaşlardan 8 bin 115 kişi daha işe başlatılacak. Bir şey daha söyledi Sayın Başbakanımız, dedi ki; ‘engellilerden bal gibi öğretmen olur.’ İnşallah engelli vatandaşlarımız da öğretmenlik görevine başlayacak" ifadelerini kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Tüfenkçi ise, "Öncelikle Kent Konseyi Engelliler Merkezi’ne teşekkür ediyorum. Sizlerle çok yakından ilgileniyorlar, sizlerin sorunlarını iletme ve çözme noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gayret göstereceklerine inanıyorum. Her şeyde olduğu gibi engelli vatandaşlarımız için de AK Parti iktidarı bir milat olmuştur. 2002’den önce yasaların ve toplumun engellilere bakışıyla 2002’den sonraki yaklaşımı arasında çok büyük farklar var. AK Parti’nin maddi ve manevi vermiş olduğu desteklerle devrim niteliğinde gelişmeler yaşandı. Yaşanan gelişmeleri sizler zaten görüyorsunuz. Bakım ücretleri, sosyal yardımlar, merkezler ile hayatınızı kolaylaştıracak birçok gelişme yaşandı. Bunlar arasında en önemlilerinden biri de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulmasıdır. Yani sizleri de kapsayan, sizlerle yakından ilgilenen bir bakanlık oluşturuldu. Yakın zamanda yaklaşık 10 bin civarında engelli vatandaşımız işe alınacak, aranızda kamuda çalışacak arkadaşlarımız olacak. KOSGEB ile işbirliği yaparak, 30 bin TL’ye kadar sizlerin iş kurması amacıyla özel hibe kredileri verildi. Sizlerin çalışma ve sosyal hayata katılmanız noktasında çok ciddi çalışmalar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor" dedi.

Kent Konseyi Engelliler Merkezi'nden sonra Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi’ne geçildi ve burada da dernek yöneticileriyle toplantı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız