SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorunları Halletmişiz..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP yöneticileri ve milletvekili adaylarının çalışmalarını yoğun olarak sürdürdükleri bildirildi.

ADAY GEZİLERİ..
AKP'nin çalışmalarına ilişkin partinin basın bülteni şöyle:

"Ak Parti teşkilatının seçim çalışmaları sürerken mahalle toplantılarında artarak süren katılım dün akşam sokaklara taştı. Kadınlı çocuklu katılımın seçim bürolarına sığmayarak sokaklara taştığı gözlendi. Tekerlekli sandalyesiyle toplantıya katılan engelli vatandaşların varlığı, Erdoğan sevgisinin engel tanımadığı yorumlarına yol açtı.

Ak kadrolar seçim çalışmalarını merkez ziyaretleriyle sürdürdüler. Mal Pazarı, Buğday Pazarı, Kargocular sitesi, Niyazi Mısri esnafı, Toptancılar Sitesi, Doğu Garajı ve merkez köylerle Beydağı Devlet Hastanesi ziyaret edildi.
Toptancılar Sitesi esnafını ziyaret eden milletvekili Mücahit Fındıklı, esnaftan bol bol dua aldı.

Kargocular Sitesini gezen milletvekili adayı Mustafa Şahin, esnafla sohbet etti, halktan çıktıkları yolda dualarını esirgememelerini istedi.

Mal Pazarını ziyaret eden milletvekili Öznur Çalık ve milletvekili adayı Mustafa Şahin, Pazar esnafının sorunlarını dinledi. Burada konuşan Şahin, “Sekiz buçuk yılda Ak Partinin yaptığı hizmetler olmasaydı, bugün ne tarım olurdu, ne hayvancılık olurdu. İnsan haklarında söz edilemezdi, özgürlüklerimiz zaten söz konusu bile olmazdı. Hamdolsun; sağlık problemini hal etmişiz. Eğitim probleminin üstesinden gelmişiz. Ulaşım problemimiz yok denecek seviyeye indirilmiş. Küresel ve bölgesel olarak karşılaştığımız problemlerimizden artık söz etmiyorsak bu Ak Parti’nin ülkeyi başarılı bir şekilde yönetmesinden ve bölge dengelerini iyi yönetmesindendir. Siz bunların hepsine şahitsiniz” dedi.

Mal Pazarı esnafına hitap eden milletvekili Öznur Çalık, “2002 yılında 180 milyar hayvancılık desteği verilmişken biz sadece 2010 yılında altı buçuk trilyon hayvancılık desteği vermişiz. Ziraat Bankası’na gittiğinizde küçük ve büyük baş hayvanlarınıza destek alabiliyorsunuz. Yani herkese olduğu gibi siz çiftçi ve hayvancılık yapanlara da desteğimiz devam ediyor” hatırlatmasında bulundu.

Daha sonra Buğday Pazarı esnafını ziyaret eden Çalık, buğday eleyen kadının elindeki eleği alarak buğday eledi. Burada esnafın sorunlarını dinleyen Çalık, “Siz de diğer esnaflarımız gibi başka yere taşınmak isterseniz; kamyoncular gibi, mahrukatçılar gibi, oduncular gibi buradan alır daha sağlıklı, daha kullanışlı bir bölgeye taşırız” diyerek yardımcı olabileceklerini ifade etti.

Merkeze bağlı köylerle Yazıhan ve Beydağı Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden milletvekili Ömer Faruk Öz, köylülerle sohbet etti. Hayata geçirilen projeleri ve bu projelere olan katkılarını dile getirdi. Beydağı Devlet Hastanesi ziyaretinde milletvekili adayı Şanal Tosun da hazır bulundu. Hastanede kendilerine dua eden, başbakana dua eden hastalarla konuşan Öz ve Tosun, hastalıklarıyla ilgili bilgi aldılar. Hastaneden sonra esnaf ziyaretlerine devam edildi.

Battalgazi İlçesi Ziraat Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen programda konuşan TBMM İdare Amiri ve milletvekili Ömer Faruk Öz, tarımın önemine değinerek, “Dünya öyle bir noktaya geliyor ki, üç şey büyük önem arzediyor: Toprak, su ve enerji. İnsanoğlunun varlığını devam ettirebilmesi için bu üç şeye sahip çıkmak gerekiyor. Çünkü bu üç şey sınırsız değildir. Bunları çok yerinde ve israf etmeden kullanmak gerekiyor” diyen Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “Malatya’nın teknik tarımcılık konusunda kendisini yetiştirmesi lazım. Ziraat Meslek Yüksek Okulu’nun kapasitesi yüksek olmasına rağmen yeterli öğrencisi yok” dedi.

Biz hizmet erleriyiz
Akşam iki toplantı düzenlendi. Toplantının ilki Yeşilkaynak Mahallesinde yapıldı. Toplantıya il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili Öznur Çalık, milletvekili adayı Mustafa Şahin, aday adayları, parti yönetiminden temsilciler, kadın kolları ve yüzlerce mahalle sakini katıldı. Yoğun katılım nedeniyle zor anlar yaşandı.

Toplantıda konuşan il başkanı Bülent Tüfenkçi, halkın Ak Parti’ye olan teveccühünü anlattı, gözlemlerini aktardı. Toplantıya tekerlekli sandalyesiyle katılan engelli vatandaşları gören Tüfenkçi, “Engelli vatandaşlarımızın da toplantıyı izlediklerini görüyorum. Bu da gösteriyor ki; Recep Tayyip Erdoğan sevgisi engel tanımıyor. Bu gönülden destek sürdükçe sırtımız yere gelmez. Ak Parti sevdası, Recep Tayyip Erdoğan sevgisi seçim bürolarına sığmıyor artık” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında, “Ak Parti iktidar olduğunda namerde muhtaç duruma gelmiştik. Hükümet, memurun maaşını bile ödeyemez durumdaydı. Halk çaresizlik içerisinde çırpınıyordu ve bir kurtarıcı, doğacak bir güneş arıyordu. Ve sizlerin eseri olan Ak Parti, bu kurtarıcılık görevini, güneş olup aydınlatma görevini üstlendi. Ve inanın siz destek verdikçe, kaybolan haklarınıza, ötelenen, ertelenen gasp edilmiş haklarınıza kavuşacaksınız” ifadelerinin altını çizdi.

Ak Parti’ye verilen desteğin önemine değinen milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilkaynak Mahallesinde yaptığı konuşmada, “Bizler hizmet erleriyiz. Dava adamı olan bütün gönüldaşlarımızın bize verdikleri desteğin, Sayın Genel Başkanımızın; ‘haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır’ misali; susmayan, haksızlıklara karşı dik durmasını bilen, dünya aleme karşı dik bir duruş sergilemenin karşılığında verdiğiniz desteğin farkındayız” dedi.

Yapılan hizmetlerin sayılması durumunda sayfaların yetmeyeceğini, zamanın yetmeyeceğini belirttiği konuşmasında Öznur Çalık, “Hizmetleri anlatmaya çalışsak zamanımız yetmez. Ama en önemli eksikliğimiz neydi? Demokrasi. Bir düşünün. Türkiye’de neler oldu? Darbeler oldu; Başbakanımız, bakanlarımız asıldı. Seksen darbesini hatırlayın. Gözaltında kaybolan evlatlarımızı düşünün. Doğanşehirli, Malatyalı kardeşlerimizi hatırlayın. Cezmi Kartay’da yaşanan vakaları. Hamido’nun evine gönderilen paketi hatırlıyorsunuz değil mi? Ta, o günlerde örgütlenen çeteleri, Ergenekoncuları, mafyayı… Turgut Özal’ı hatırlayın. Yapılan suikastta, ‘verilen ömrü Allah’tan başka kimse alamaz’ diyen sözlerini hatırlayın. Şimdi de Başbakanımızın aracına düzenlenen saldırıyı ve şehit olan korumasını düşünün. Allah’ın izniyle ve dualarınızla o belaların hepsini def edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Şeytan taşlamaktan tavafa zaman kalmadı

Ak Parti teşkilatı akşamın ikinci toplantısını Dilek Beldesi İstasyon Mahallesinde gerçekleştirdi. Toplantıya milletvekili ve 24 dönem milletvekili adayı Mücahit Fındıklı, milletvekili aday adayları ve kadın kolları katıldı. Toplantıda konuşan milletvekili Mücahit Fındıklı, 2002 öncesi ve sonrası diyerek hizmetleri kıyasladı. Fındıklı, “2002 yılından evvel başka bir Türkiye, sonrasında başka bir Türkiye görüyoruz. Hizmetleriyle, açılımlarıyla birbirinden tamamen farklı iki manzara. .. Siz aslında her ikisini de çok iyi biliyorsunuz, her şeyin farkındasınız” diye konuştu. Fındıklı daha sonra yaklaşan seçime vurgu yaprak şunları ifade etti: “Muhalefet partileri sanki yeni partilermiş gibi karşımıza çıkıp bizimle yarışmaya çalışıyorlar. 2002 yılından önce yaptıklarını milletin unuttuğunu zannediyorlar. Gördüğünüz gibi savunacakları bir çalışmaları, anlatacakları bir projeleri yok. Biz bunların hepsine rağmen hizmetler ürettik. Ülkeyi kalkındırdık. Bir taraftan da bunlarla ve çetelerle uğraştık. Şeytan taşlamaktan ancak bu kadar tavaf yapabildik. Eksiğimiz olabilir. Ancak eksiklerimizin hepsini tamamlarız. Bundan emin olun. Geleceğimiz için biz bu kağnıyı buraya kadar taşıdık. Şimdi artık tepenin başındayız. Eğer bu kağnıyı bir geri kaçırırsak –Rahmetli Özal’da olduğu gibi- araç hepimizin üzerinde geçer ve millet olarak yüz sene geriye gideriz. Sizden istirhamım; hangi düşünceye, hangi fikre sahip olursanız olun, çocuklarımızın geleceği için, yarınlarımız için kağnıya tepeyi aşırtalım. 12 Haziran’da ‘ya Allah, Bismillah’ diyerek sandıklara gidelim. Ondan sonra sivil bir anayasa yapacağız ki, Türkiye bir daha geriye götürülemesin” dedi."

ÖZ'E ARKADAŞ DESTEĞİ..
Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün çalışmalarıyla ilgili basın bülteni de şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz seçim karargahında partili gençlerle bir araya geldi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz gençlere yönelik yaptığı konuşmada önemli uyarılarda bulundu.
Türkiye’de istikrarın devam etmesi için AK Parti kadrolarının yeniden tek başına iktidara gelmesinin şart olduğunu belirten Milletvekili Ömer Faruk Öz ‘Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Başbakan olması ve ülkemizde istikrarın sürmesi için daha çok çalışmalıyız’ konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

‘Herkesin büyük fotoğrafı görmesi gerekir. Başbakanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya liderleri arasındaki konumu herkes ve herkesim tarafından gayet iyi bilinmektedir. Başbakanımız ve kadrosu 2023 yılını hedef olarak gösterdiler. Biz iktidara gelmeden önce iktidarda olan partiler yarınlarını göremezken, biz yıllar sonrasının hedefini ortaya koyuyoruz. Bu tablo AK Parti kadrolarının farkıdır. Hedeflediğimiz yerlere ulaşmak için yeniden tek başına iktidar olmamız şart. Yeniden iktidar olmamız için herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapması gerekir. Burada da en büyük görev hiç şüphesiz AK Partili gençlere düşmektedir. Siz gençler daha çok çalışmalısınız.’

Milletvekili Öz konuşmasını tamamladıktan sonra Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan söz aldı.

Arkadaşı Ömer Faruk Öz’ü desteklemek için İstanbul’dan Malatya’ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Kültür AŞ Genel Müdürü Gazeteci- Yazar Nevzat Bayhan konuşmasında AK Parti iktidarı dönemi ve gelecek dönemler konusunda açıklamalarda bulundu,

Bayhan, AK Parti iktidarının tüm Müslüman alemi ve insanlık için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi;
‘Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz çalışmalarıyla sadece Malatya’nın değil, herkesin gönlünü kazanmıştır. Bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir siyaset adamı olan Ömer Faruk Öz’ü sizlerin desteğiyle yeniden mecliste görmek bizleri mutlu edecektir. Bu seçim sadece Ömer Beyi milletvekili seçmek için yapılan seçim değil. Ülkemizde istikrar bölge ülkelerimize ve hatta dünya devletlerine yansıyacaktır. Dünya liderleri arasında başbakanımızın sözü dinlenen liderler arasında görmek ülkemize huzur ve güven getirmektedir. Bu huzurun ve güvenin devam etmesi ve yükselmesi için genç kardeşlerimiz daha çok çalışmalı.’"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız