SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorunları Mahallinde Çözmeliyiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:05
'Sorunları Mahallinde Çözmeliyiz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da “Bölgesel Mali Mevzuat Değerlendirme Toplantısı” 11 ilin katılımıyla başladı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Anemon Otel’de düzenlenen Bölgesel Mali Mevzuat Değerlendirme bölge toplantısına, Malatya, Elazığ, Sivas, Tunceli, Bingöl, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri ile İdari Mali İşler Şube Müdürleri ve konuyla ilgili personellerin katılımıyla başlarken, toplantının üç gün süreceği bildirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Mali konulardaki tereddütlerin giderilmesi, uygulama birliğinin ve bilgi alışverişinin sağlanması amacıyla Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen Bölgesel Mali Mevzuat Değerlendirme Toplantısı’na hoş geldiniz. Tarım, ülkelerin beslenme, istihdam ve kalkınması için önemli ve stratejik bir sektördür. Bu sektör için Bakanlığımız 14 milyon 230 bin 405 TL bütçe ayırmıştır. Harcama yetkilileri bu hizmetleri yaparken bütçede öngörülen ödenekleri kadar harcama yapabilirler. Bu harcamaların daha düzenli ve dikkatli yapılabilmesi için Bakanlığımız İlimizde “Bölgesel Mali Mevzuat Değerlendirme Toplantısı” düzenledi. Uzman arkadaşlarımız tarafından yapılacak bilgilendirmeleri dikkate alarak hem uygulamada birliği sağlamış oluruz, hem de bütçe kaynaklarını en doğru şekilde kullanmış oluruz” dedi.

Malatya Defterdarı Murat Yiğiter ise yaptığı konuşmasında “Ankara’dan uzman arkadaşlarımızın gelerek bu toplantıda bilgilendirme yapmasının en büyük nedeni illerdeki tüm sorunların Ankara’ya iletilmesi ve çözümünün Ankara’da yapılmasından dolayıdır. Bizler mali mevzuat konularındaki sorunlarımızı mahallinde çözmeliyiz. Bunun için ayrıntılara inmek ve detaylandırmak zorundayız. Ayrıca yenilikleri takip etmeli ve ayak uydurmalıyız” ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İç Kontrol Daire Başkanı Kerim Üstün yaptığı konuşmasında “Kamu harcamaları kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Bu doğrultuda gerekli bilgi sahibi olup, daha dikkatli davranarak mevzuata hakim olduğumuzda sorun yaşamayacağımızı umuyorum. Görevlendirme ve harcırahlarla ilgili düzensizlikleri ve uygulama hatalarını da bu çerçevede düzeltebiliriz. Düzenlediğimiz bu toplantıda konu uzmanlarımızca tüm mali mevzuatlar ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi verilecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya geçildi. Üç gün sürecek toplantı süresince Mali Hizmetler Uzmanları Müjgan Özbek, Adem Söylemez ve Aşkın Torun tarafından katılımcılara bilgilendirme yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız