SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunları Vekillere İlettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:38
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya, Akçadağ’da öncelikli projelerinin cezaevi ve Mermer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunu belirterek, ilçelerine doğal gaz istediklerini de bildirdi. 

Yücekaya yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde sayın milletvekillerimiz Akçadağ’a ziyarette bulundu. Sorunlarımızı ve isteklerimizi vekillerimize ilettik. Cezaevi konusunda geçici olarak vagon onarım fabrikasına geçeceğini söylediler. Zaten Adalet Bakanlığı'nın aldığı karar ile ilçemiz kağıt fabrikası karşısındaki arazi üzerine yapılacağı kesinleşti. Mermer OSB için Maliye Bakanlığı’nın onay yazısı bekleniyor. İnşallah o konuda da gelişmeler yaşanacak” diye konuştu.

Başkan Yücekaya, "Akçadağ’a doğal gazın gelmesi gerekir. Zaten 2 kilometre yakınımızdan geçiyor. Bu konu hakkında Ankara’da yaptığımız ziyarette Bakanlık yetkililerine belirtmiştik. İlçemiz vatandaşlarının bu konu üzerinde partimizden talepleri var. Doğal gaz ile ilgili ilerleyen günlerde araştırmasını ve ne gerekiyorsa parti olarak üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Akçadağ Devlet Hastanesi’nin ek binasının yapımını ilişkin açıklamada da bulunan Yücekaya, “Geçtiğimiz günlerde vekillerimize hastane ek bina konusunda fikirlerimizi belirttik. İlçemiz kültür sitesi arazisi üzerinde bulunan yerleşkeye 25 yatak kapasiteli hastane yapılacak. Sayın vekilimiz Öznur Çalık hastane konusunda ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Önümüzdeki ayda hastane ek bina ile ilgili ihale ve yapım çalışmaları başlayacak” dedi.

Battalgazi’de bulunan Akçadağ Meslek Yüksekokulu konusunda görüşlerini aktaran Yücekaya, “Akçadağ Meslek Yüksekokulu'nun biran önce ilçemize getirilmesi gerekir. Bakın Darende, Hekimhan ilçeleri meslek yüksekokullarını ilçelerine kazandırdılar. Bu hususta Akçadağ Meslek Yüksekokulu'nun da biran önce Akçadağ'a kazandırılması gerekir diye düşünüyorum. Meslek yüksekokulu konusunu vekillerimize belirttik. Onlarda bize; ilerleyen günlerde İstanbul’da bir gece düzenleyelim, Akçadağlı ve hayırsever iş adamlarımızı davet ederiz. MYO için ne gerekiyorsa onu hep beraber yapalım diye belirtiler. Bu konuda sayın vekilimiz Öznur Çalık hanımefendiye teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız