SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunlarımız Çözülmeli"

0
Güncellendi - 2016-12-04 01:45:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübü (MAGGES) Başkanı İzzet Yaylar, “3 Aralık günü Dünya Engelliler Günü olarak anılmaktadır. Anılmasının sebebi elbette engellilerin karşılaştığı sorunların dile getirilmesi ve bu sorunların çözüme kavuşması için gereken adımların atılmasıdır” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yaylar, “Kurulduğumuz 2009 yılından itibaren birçok sorunun çözümü aşamasında aracılık rolünü oynadık sağ olsun birçok kamu kurum ve kuruluşlarındaki idareciler bu taleplerimizi kıs mende olsa yerine getirdiler. Fakat tamamen sorunlarımız çözüldü diyemeyiz. Elbette ki Malatya’mızdaki görme engellilerin sportif anlamda ve sosyal anlamda birçok sorunları var ve çözüm bekliyor. Bunların çözülmesi konusunda sizlerin aracılığınızla sorunlarımızı dillendireceğiz ve inşallah meyvelerini de toplayacağız” ifadelerini kullandı.

Yaylar, yaşadıkları sorunları şöyle sıraladı:

“Malatya’da sokağa çıkan bir görme engelli öncelikle kaldırımlarda olması gereken sarı yol (hissedilebilir zemin) olmadığı için gideceği yere gidiyor fakat güvenle gidemiyor. Güvenle gidebilmesi için Malatya’mızın sokak ve caddelerine sarı yol (hissedilebilir zemin) yapılması gerekmektedir. Malatya’mızdaki 6-7 ışığında sesli sinyalizasyon sistemi var bunların sayısının artırılması gerekiyor görme engellilerimizin karşıdan karşıya güvenle geçebilmeleri için. Otobüs ve trambüslerimize takılan sesli durak anonsları araç şoförleri veya vatandaşlarımızın şikâyetleri üzerine devre dışı bırakılıyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için İOS ve android telefonlar için birer yazılım geliştirilerek otobüse binen görme engelli o uygulamayı açınca şuan hangi durakta ve bindiği otobüs nereye gidiyor bu bilgileri o uygulama ile öğrenebilmesi örneğin (moviet ve Ankara EGO İstanbul İETT ) uygulamaları incelenebilir. Malatya’mıza bir senedir kazandırılan spor yaşam merkezinden görme engellilerin ve diğer engelli guruplarının ücretsiz veya yüzde 50 indirimle yararlandırılması ve engellilerin spor yaparak hayata tutunmaları için engellerin kaldırılması gerekmektedir.”

Yaylar, yakında hizmete girecek futbol sahası için destekte bulunan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’ya da teşekkür etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız