SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunlarımızı Anlattık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:37:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Ankara’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin ortaklaşa organize ettiği bilgilendirme toplantısına katıldıklarını bildirdi. 

Akın yaptığı yazılı açıklama da, koç-teke alımı ve ağıl inşaatı destekleri hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında yeni inşaat veya tadilat yüzde 50 hibe destek programının, damızlık, koç ve teke alımı için yüzde 80 hibe desteğinin anlatıldığını belirterek, başvuruların her ayın 1-15 tarihleri arasında yapılacağını ve projenin 2018 yılına kadar devam edileceğini kaydetti.

Malatya’da hayvan yetiştiricilerinin yaşadıklarını sorunları da dile getirdiklerini bildiren Akın, “Çobanlık eğitimi desteği, yapılan bazı destekler projeler ve sahadaki yaşanan sıkıntıları toplantıda dile getirdim. Örneğin inşaat yapımın da tapu kadastro çalışmaları yapılamıyor. Eskiden köy olarak geçen ama büyükşehir yasası ile mahalle olan yerlerde sık bu konularda problemler yaşanıyor. Bu problemler çiftçinin projesini inşa etmesini durdurmaktadır. Bu bağlamda tapu olmadığından müracaatı kabul görmüyor. Bu konuda çalışma yapılması gerekliliğini dile getirdim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız