SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sorunlarını Bakana Anlattılar

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çalışanları Derneği ve Türkiye'deki kamu şirket işçi derneklerinin katılımı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, Bakan Çelik'e sorun ve talepler iletildi. 
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çalışanları Derneği Başkanı Taner Yiğit, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik, toplantının birinci oturumda; tüm dernek başkanlarına ve katılımcılara söz hakkı vererek sorunları dinledi ve katılan bürokratlarına not almalarını söyledi. İkinci oturumda ise sorunların nasıl çözüme kavuşacağı müzakere edildi. Daha sonra sayın bakan yaşanan sıkıntıları maddeler halinde sıralayarak bürokratlarına çözüme
kavuşturulması gerektiği talimatını verdi" ifadelerini kullandı. 
 
Kamu şirket işçileri çalıştayında iletilen sorunlar şöyle belirtildi: "4857 Sayılı iş kanununun 2. Maddesi olan Alt işverenlik ilişkilerinin kesin olarak netleştirilmesi ve asıl işveren ile alt işveren arasındaki çizgilerin belirtilmesine bağlı olarak iş güvencesinin sağlanması; 
Yıllık izinler ile ilgili kanunlardaki yıllık izinlerin tekrar düzenlenerek kesin olarak uygulanması; 
Kamu şirket işçilerinin maaşlarının tam ve zamanında ödenmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmak ve maaşların şirketler kanalı ile değil kurum tarafından çalışanların hesaplarına aktarılması. Alt işveren tarafından kesilen kesintilerin son bulması. 
Döner Sermayeli kurumlarda taşeron işçilere döner sermayeden pay verilmesi ve oranlarının yasal düzenleme ile netleştirilmesi. 
Kıdem tazminatlarının kesin olarak uygulanması ve 1 ay bile çalışmış olsa kıdem tazminatının şirket işçisine verilmesi. 
Kamu şirket işçilerinin Sivil toplum kuruluşları olarak örgütlenmeli ve örgütlenmeleri için yasal zemin hazırlanması. 
Ek mesai gibi fazla çalışan şirket işçilerinin maaş farklarının yasal düzenleme ile resmi tatillerde mesai farkları belirlenmesi ve maaş bordrolarına yansıması, taşeron işçilerin kılık kıyafet yönetmenliğinin yasal çerçevede düzenlenmesi." 
 
Kamu şirket işçilerinin çalıştayına katılan dernekler ise şunlar: Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Çalışanları Derneği, Şanlıurfa Kamu Şirket Personelleri Derneği KAŞİP, Ordu İşçi Dayanışma Derneği, Sivas Kamu Şirket İşçileri Derneği KAŞİD, Gaziantep Veri Giriş Elemanları Derneği, Çorum Kamu Şirket İşçileri Derneği, Adana Kamu Şirket Çalışanları Derneği, Kütahya Kamu Taşeron Çalışanları Derneği, Zonguldak Kamu Şirket İşçileri Derneği ( Kaşid ), Zonguldak Kamu Taşeron İşçileri Derneği, İstanbul Taşeron İşçi Derneği , Tokat Kamu Şirket İşçileri Derneği ( Kaşid ), Tokat Kamu Taşeron İşçileri Derneği, Erzincan Kamu Taşeron işçileri Derneği, Muş Geçici İşçiler ve Taşeron İşçiler Derneği ve Yozgat Kamu Taşeron İşçileri Derneği." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız