SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunlarla Boğuştuğumuz Bir Dönemdeyiz"

0
Güncellendi - 2017-11-11 01:38:59
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Lig (BAL) 2. Grup takımlarından İnönü Üniversitesispor’un sportif direktörü Aziz Yiğit, sorunlarla boğuştukları bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Yiğit, İnönü Üniversitesispor’u devraldıktan sonra takımda kaliteli oyuncuların kaldığını belirterek, “ İnönü Üniversitesispor’u devraldığımızda birçok oyuncu takımdan ayrılmıştı. Takımda kalan futbolcularda, İnönü Üniversitesi’nde eğitim-öğretimlerine devam ettiklerinden mecburi olarak burada kalmışlardı. Yoksa bu oyuncular birçok yerden teklif aldılar. Bu anlamda elimizde çok kaliteli oyuncular var. Yunus Emre Kutlu, Engin Yıldız, Fatih Sakin, Garip Erayabakan gibi iyi oyuncular var. BAL Ligi’nde şampiyonluğa oynayacak her ekipte, oynayabilecek kaliteye sahip oyuncular, okulları olduğundan burada kaldılar” dedi.

Geçen seneki İnönü Üniversitesispor ile bu seneki takım arasındaki farklara da değinerek, şunları söyledi:

“Geçen yıl bu takımında en kaliteli oyuncuları transfer yaptılar. Üniversite takımı içerisinde olay farklıydı. Orada öğrencisiniz, fazla bir beklentiniz yok. Cep harçlığı, iyi kötü yeme içmedir, okulun içerisinde antrenman yapılıyordu. Şimdi şahıslara endeksli olunca beklentilerde farklı oluyor. Rakamsal olarakta geçen seneye göre çok yüksek. Geçen sene İnönü Üniversitesispor’un rakamlarının 3 katı fazla bir rakam var ve yarı profesyonel hüviyetine giriyorsunuz. Beklentiyi karşılamadığınız zamanda bu sıkıntılar devam ediyor.”

Grup’ta birçok güçlü ve şampiyonluğa oynayan takımın olduğuna dikkat çeken Yiğit, “Ligin geneline baktığımız zaman çok büyük bir beklenti içerisinde olduğumuz kendi ilimizin takımı Yeşilyurt Belediyespor kötü bir başlangıç ama iyi bir gidişat yakaladılar. İyi bir ivme yakaladılar. Ben inanıyorum ki daha iyi olacaklar. Dersimspor, 62 Pertekspor, Adıyaman 1954 Spor yarışın içerisindeler, Siverek Belediyespor biraz koptu gibi. Şimdi bu takımların hepsi sezon sonunda şampiyonluk potası içerisinde olacaklar. Ligin alt tarafından güçsüz 1-2 takım var. Dersimspor ile 62 Pertekspor arasında farklı bir mücadele var, bir takım üstte olursa, diğer takım düşecek. Değişik bir grubun içerisindeyiz” diye konuştu.

BAL Ligi’nin statüsüyle ilgili de değerlendirmede bulunan Yiğit, şunları söyledi:

“BAL Ligleri artık profesyonel statüde. Bu profesyonel statüye, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ne yapar? Adının Spor Toto olması bile insanları heyecanlandırırken, bugün baktığımızda Spor Toto’dan bir kuruş destek yok. Sorunlarla boğuştuğumuz, sıkıntılı bir süreç içerisindeyiz. Belediye takımlarına genel olarak bakıldığında sorunlar az ama diğer takımlarda sorunlar var. Bence bu ligin ya statüsü değişecek ya da bu takımları 3. Lig takımlarıyla entegre yapıp, 6 gruplu bir 3. Lig takımı hüviyetine gelirse, federasyona göre gelecek gelirse yaşayabilen kalsın, yaşayamayan da kapansın. Böyle bir statü olmasında fayda var.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız