SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunsuz Bir Malatya İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:57
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’la birlikte Habertürk TV’de Sami Altınkaya’nın hazırlayıp sunduğu canlı yayın “Çıkış Yolu” programına katıldı. 
 
Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nden canlı yayınlanan programda konuşan Başkan Çakır, Malatya’nın göç alan ve göç veren bir il olduğuna işaret etti. Malatya’nın sağlık yatırımları bakımından iyi bir noktada olduğunu belirten Çakır, yeni hastane yapıldığını da anımsattı. 
 
Malatya’nın modernleşme sürecinin konuşulduğu programda Başkan Çakır, “Altyapı sorunlarını çözmüş, sorunsuz bir Malatya için çalışıyoruz. Aynı zamanda sosyal kültürel ihtiyaçlarını karşılayan bir şehri oluşturmak için projeler geliştirip, uyguluyoruz” dedi.
 
Çakır, Malatya’nın yatırım imkanları bakımından çok cazip bir il olduğunu vurgulayarak, “3. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsis işlemleri devam ediyor. Burada yapılacak yatırımlarda 5. Bölge Teşvikleri uygulanıyor. Malatya, yatırımcı için bir cazibe merkezi konumunda” ifadelerini kullandı.
 
Çakır: Malatya, fuarlar şehri…
 
Malatya Belediyesi olarak Malatya’yı bir fuarlar şehri haline getirmek için de çalıştıklarını anlatan Başkan Çakır, “Kayısımızın tanıtımına yönelik düzenlediğimiz Uluslar arası Kayısı Festivali ile Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’nı birlikte yapıyoruz. Tarım Teknolojileri, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Yapı ve Dekorasyon Fuarı bölgedeki diğer önemli fuarlarımız arasında. Yine yakın bir zamanda Sayın Valimiz Ulvi Saran’ın öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Kitap Fuarı, Anadolu’daki önemli organizasyonlardan birisi oldu. Bu fuarımızı 300 bin kişi ziyaret etti” açıklamasında bulundu.
 
TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da Malatya’nın ekonomik açıdan analizini yaparak değerlendirmelerde bulundu. Malatya Belediyesi’nin önemli çalışmalar yaptığına da işaret eden Boz, “Yayından önce gezdiğim Sanat Merkezi, gerçekten önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. 60 yaşında bir kişi gelip burada bir sanat öğrenip uygulayabilir. Anadolu kentleri için bu faaliyetler çok önemli. Başkanıma çok teşekkür ediyorum, kendisini kutluyorum” dedi.
 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç  ise Malatya’da bir bütünün parçası olarak herkesin görevini yerine getirdiğini dile getirerek, “Yaşanabilir bir kent olma noktasında atılacak ciddi adımları atan bir Malatya var. Malatya, son yıllarda ciddi anlamda ilerleme kaydeden bir kent durumunda” şeklinde konuştu.
 
Malatya’da istikrar ve huzur olduğunun altını çizen Erkoç, “Kültürel altyapı da güçlendi. Ulaşımda da iyi bir noktadayız. Sanayileşmede ciddi yatırımcılar çekti. Malatya’nın geleceği umutlu ve parlak. Çok iş üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız