SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunu Çözmek İçin Bakanımızı Davet Ettik"

0
Güncellendi - 2018-09-29 02:09:02
A- A+ PAYLAŞ

  • Milletvekili Tüfenkci ve Çalık, kentsel dönüşüm sorunlarıyla ilgili Beydağı ve Yamaç Mahallesi muhtarları ve sakinleriyle bir araya geldi.

TÜFENKCİ'DEN ZİYARET..

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Merkez Beydağı Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek, mahallelilerin kentsel dönüşümle ilgili taleplerini dinledi ve çözüm önerileri üzerine mahallelilerle istişarelerde bulundu.

Vatandaşların mağduriyetlerini gidermek konusunda belediyelere ve siyasilere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Malatya’ya davet ettiklerini ve Kurum’un Cuma günü Malatya’da olacağını aktardı.

Bakan Kurum’a özellikle kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıları anlatacaklarına dikkati çeken Tüfenkci, “Kentsel dönüşümle ilgili bir yol haritası belirlememiz gerekiyor. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ilettik. Kendisini Beydağı Mahallemize de davet ettik. İnşallah sıkıntıları ve mağduriyetleri yerinde görsün ve neler yapılması gerektiğine hep birlikte karar verelim” dedi.

Tüfenkci, AKP'nin sorunları torunlara havale etmeme gibi bir geleneği olduğunu ve Beydağı’nda da bu geleneğin devam edeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un gelmesiyle bu işe yön vereceğiz. Birçok platformda bu meselenin çözümü konusunda sizlerin sözcüsü olduk. Burada yoğunlaşan iki mesele var. Bir an evvel bu hattın TOKİ tarafından yapılması veya bölgenin imarının TOKİ’ den alınarak serbest bırakılması, herkesin kendi anlaştığı müteahhitlerle bu konuda adım atması. Zaten imar ve iskan noktasında da sökümler başlıyor. Sizin de bu konuda bir karar verip bizlerin de onun üzerinden gitmemiz gerekiyor”

Tüfenkci, Kurum’a mahallelilerin talepleri doğrultusunda iki alternatif sunacaklarının altını çizerek, “Şartlarınız uyuyorsa imarı serbest bırakın ya da kentsel dönüşümü bir an evvel başlatın diyeceğiz. Yollardaki, kanalizasyonlardaki sıkıntılar var. Çocukların oynayabileceği oyun parkları yok. Buradaki insanlarımız medeni şartların hiçbirini yaşayamıyor. İnşallah el birliğiyle sorunları yakın zamanda çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇALIK'IN GÖRÜŞMELERİ..

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, " Bakanımızla geçen hafta yaptığım görüşmede Beydağı ve Yamaç Mahallelerinde sorunları çözmek üzere kendisini davet ettik. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü, Milli Emlak Genel Müdürü ve güçlü bir ekibi Malatya'ya gönderdi. Malatya'daki kentsel dönüşümü yerinde incelediler" ifadelerini kullandı.

Beydağı ve Yamaç Mahallesi'nde kentsel dönüşümle ilgili kendisine iletilen sorun ve istekleri dinleyen Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yarın Malatya'ya geleceğini ifade etti.

Mahalle sakinleriyle AKP Malatya İl Teşkilatı'nda bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Çalık, "Toplantının en önemli gündemi kentsel dönüşümde yaşanılan sorun ve sıkıntılar. Özellikle altını çizmemiz gerekir ki üçüncü ve dördüncü etaptaki kentsel dönüşümü gerçekleştirilirken yaşanılan sıkıntıları bugün tespit etmek ve bunu gündeme getirmek" dedi.

Beydağı ve Yamaç Mahallesi'nde üçüncü ve dördüncü etabın kentsel dönüşümüyle ilgili yaşanılan sorun ve sıkıntıların ortadan kaldırılacağını ifade eden Çalık, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte hükümetimizde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanan Murat Kurum, bilgi ve tecrübesiyle inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdaki yaşanılan bütün sürece hakim olarak, Malatya'nın da sorunlarına çözüm üretecek. Bu vesileyle Malatya milletvekillerimiz ve Büyükşehir belediye başkanımızla birlikte bakanımızı makamında ziyaret ettik. Tek gündemle gittik; kentsel dönüşümde yaşanılan sorunların bir an önce çözülmesini istedik. 2008 yılından itibaren başlayan ve konuşulan kentsel dönüşümle ilgili sorunlarımızın birinci ve ikinci etabı çözümlenmiş, 4 bin 190 konut birinci ve ikinci etapta yapılmış, bunlarla ilgili sosyal donatılar eksiklerine rağmen yapılmış ve şimdi üçüncü ve dördüncü etaptaki yaklaşık 4 bine yakın yapının yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasını sağlamak. O bölgedeki insanlarımız evine bir çizi çakamıyor, boyasını yapamıyor, ısınma sorununu çözemiyor. Bakanımızla geçen hafta yaptığım görüşmede acilen bu konuda Beydağı ve Yamaç Mahallelerinde sorunlarını çözmek üzere kendisini davet ettik. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü, Milli Emlak Genel Müdürü ve güçlü bir ekibi Malatya'ya gönderdi. Malatya'daki kentsel dönüşümü yerinde incelediler. Geçen haftaki telefonla yaptığımız görüşmede de kendisini Malatya'mıza davet ettik. Yerinde sorunlarımızı vatandaşlarımızla birlikte dinleyelim ve artık bekleyecek zamanımız yok, 10 yılın sonunda üçüncü ve dördüncü etabın kentsel dönüşümünü de neticesine kavuşturalım dedik. TOKİ şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bağlanmış vaziyette. TOKİ yetkililerimizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda, büyükşehir belediye başkanımızda yarın (Cuma)  bu toplantıların içerisinde olacak" diye konuştu.

BAKANIN PROGRAMI..

Öte yandan, Cuma günü Malatya'ya gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un programı şöyle açıklandı:

10.00- Vali, Milletvekilleri, İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları İle Toplantı (Yer: Valilik)

13.15- Kuba Camii Açılışı, Yeşilyurt Belediyesi Engelsiz Park Açılışı

13.45- Vali Galip Demirel Ortaokulu Ziyareti

17.00- Beydağı Mahallesi Toki Ve Kentsel Dönüşüm Alanları Ziyaret

18.30- Malatya'dan Ayrılış

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MEZRAKÖYLÜ (5 yıl önce)
    Malatya Akçadağ Mezraa mahallesinde ki su sorununa nasıl bir çare bulacaksınız merakla bekliyoruz.. 48 saatte bir köye depodan verilen su, zamanlama olarak tam tamına 1,5 saat....Ne yapabilirsen yap.... bu kadar zamanda bu kadar su ile siz olsanız acaba neler yapabilirsiniz...ayrıca köyün alt kısmında hemen hemen her mahallenin çeşme suyu olmasına rağmen yine büyük sıkıntıyı çeken yukarı ve köyün orta kısımlarında bulunan mahalleliler oluyor...Birazcık Allah korkusu olan Malatya siyasilerinin ve kıymetli MASKİ nin bir an önce sorunumuza çare bulmasını istiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla