SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunu Kabul Etmek Gerekir"

A- A+ PAYLAŞ
 
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısı ile AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, bir açıklama yaptı. 
 
Çalık açıklamasında, "Kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için öncelikle ortada bir şiddet sorunu olduğunu kabul etmek, kamuoyunun farkındalığını arttırmak gerekmektedir. Yasal düzenlemeler yaşanan somut sorunlar ışığında şekillendirilmelidir. Türkiye bu meseleyi her vesileyle tartışmaya devam etmektedir ve son 10 yıldır çok büyük mesafeler almıştır. Tartışmanın boyutları her geçen gün daha makul bir çizgiye gelmektedir. Çünkü, bütün insan hak ve hürriyetlerine, adalete ve merhamete öncelik veren bir iktidarımız ve hükümetimiz var. " dedi. 
 
Milletvekili Çalık açıklamasının devamdında şunları söyledi; "Bu anlayışla tarihi adımlar atan hükümetimiz anayasada, Türk Ceza Kanununda, İş kanununda, Aile Mahkemelerinin kurulmasında, çalışan kadınların annelik haklarında, Belediyeler Kanununda, Devlet memurları kanununda kadın haklarını önceleyen, ailenin sağlığını, mutluluğunu esas alan devrim niteliğinde yenilikler getirmiştir. 24. Dönemde inşallah yasalaştıracağımız kadına karşı şiddetin önlenmesine dair yasa taslağı ile; 1 ayı geçen koruma kararları için getirilen belgelendirme zorunluluğunu kaldırıyoruz. Böylece şiddete maruz kalma tehdidi altında olanların da korumadan yararlanabilmesini sağlayacağız. Aile hakimlerine, durumun özelliğine göre, 6 aydan uzun ya da süresiz koruma kararı verme hakkı sağlıyoruz. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Dışişleri Komisyonumuzdan bu hafta geçen "İstanbul Sözleşmesi" nde yer alan "Şiddet olaylarında uzlaşma ve arabuluculuk yapılamaz" maddesi ile "Kadına yönelik şiddet, toplumsal güç eşitsizliklerinden kaynaklanan bir insan hakkı ihlali ve ayrımcılıktır" maddesinin yasada yer almasını sağlayacağız.Esas değişimin zihniyetlerde olması gerektiği açıktır. Nereden gelirse gelsin kadına uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı toplumumuzu mücadele ve dayanışmaya davet ediyorum" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız