SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sorunu Olan Başvursun'

A- A+ PAYLAŞ

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle, Tüketici Hakları Derneği Malatya Şubesi, Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, basın açıklaması yaptı.

Atatürk Anıtı'na Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Müberra Öğüt ve yöneticiler çelenk koydu. Çelenk konulmasından sonra basın açıklamasını okuyan Tüketici Hakları Derneği Malatya Şubesi Basın Sözcüsü Zuhal Dişer, "Tüketici hakları ve tüketicinin korunmasına yönelik gelişmelerin batılı ülkelerde son derece ilerlemiş olduğu görülmektedir. Ancak ülkemizde bu konudaki girişimlerin son on yıl zarfında hareketlenme gösterdiği gözlenmektedir. Son yıllarda ülkemizde tüketicinin korunmasına yönelik yasal düzenlemelerde hızlanma kaydedilirken, aynı amaca yönelik çok sayıda resmi, yarı resmi kurum ve sivil toplum örgütleri kimlik kazanırken aynı zamanda tüketici hakları ve tüketicinin korunmasına yönelik çeşitli faaliyetlere önderlik etmektedir" dedi.

Tüketici Hakları Haftası nedeni ile önerilerde bulunan Zuhal Dişer, şunları söyledi:

"Tüketim Kavramı çok geniş yelpazesi olan bir konudur. İnsanların A' dan Z' ye birçok ihtiyacını, soluduğumuz havadan, içtiğimiz suya, aldığımız eğitime, sağlık hizmetlerine ve daha birçok şeyi kapsamaktadır. Satın aldığınız mal ve hizmet alımlarında, ayıp veya arızalı bir durumla karşılaştıysanız bütün çabalara rağmen sorununuzu çözemediyseniz derneğimize başvurabilirsiniz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız