SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorunu Şimdilik Çözdük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:28:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen eğitim seminerine katılan ticari taksi sürücülerine, sertifikaları verilmeye başlandı. 

Malatya Belediyesi ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ticari taksi sürücülerine yönelik düzenlediği ve 3 gün süren eğitim semineri sonucunda, hak sahiplerine sertifikaları verildi. Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda düzenlenen törende Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ile aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ticari taksi sürücülerine sertifikalarını verdi.

Törende konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte artık esnafın da büyükşehire ayak uyduracağını belirterek, yapılacak olan çalışma ve düzenlemelere her zaman katkı sunacaklarını ifade etti. Keskin, ticari taksilerin kurallara uymasını isteyerek, “Siz kurallara uyun, kuralları yerine getirin, sizi haksız uygulamalara karşı asla mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Büyükşehir ile birlikte verilmiş olan çok sayıda plakanın uygulamaya konulması halinde şehir içinde büyük bir sıkıntının yaşanacağını, bu sorunu da Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birilikte çözdüklerini söyleyen Keskin, “Mevcut plakalardan dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Eğer yeni plakalar verilmesi halinde hem çalışanlar mağdur edilecek, hem de şehir içinde büyük bir trafik sorunu yaşanır. Sorunu şimdilik çözdük” dedi.

Keskin, Ticari Taksi Yönetmenliği'nin hazırlandığını söyleyerek, bu konuda Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Keskin, büyükşehir ile birlikte kurulacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) meslek kuruluşlarının da yer alacağını ifade etti.

Keskin, ticari araç sürücülerinin çocuklarına yönelik 50 öğrencinin katıldığı bir üniversiteye hazırlık kursu düzenlediklerini de belirterek, “Çocuklarımız baba mesleğini yapabilirler, ancak eğitimlerini alsınlar. Önümüzdeki yıl 100 esnafımızın çocuğunu üniversiteye hazırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ise, sürücülerin bir kentin gerçeği olduğunu belirterek, ulaşım sorununun çözümünde sürücülerin önemli görevler üstlendiğini söyledi. Bozkurt, ticari taksilere yönelik düzenlemeleri yaparken, hiç kimseyi mağdur etmemeye çalıştıklarını ifade ederek, taksi duraklarında 2 aracın kalacağını, diğer araçların ise depo ve parklarında kalacağını, sırası gelen taksinin durağa çıkacağını söyledi. Bozkurt, yeni taksi durakları yazıhanesi yapılması konusunda da bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından taksicilere sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız