SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soruşturma Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Pütürge'de 7 aylık gebe bir annenin evde doğum yaparken ölmesi üzerine Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığı bildirildi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin yaptığı yazılı açıklamada, "İlimiz Pütürge ilçesi Esencik köyünde ikamet etmekte olan 34 yaşında, 7 aylık gebe annenin evde doğum yaparken vefat etmiş olduğunu üzüntüyle duymuş bulunmaktayım. Bu konu ile ilgili Müdürlüğümüz olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış, konu adli makamlarca da soruşturulmaktadır. Bu tür üzücü olayların ilimizde bir daha gerçekleşmemesi için İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm gebelerimizin evde doğum yapmaması için çalışmalarımıza bütün imkanlarımız dahilinde devam etmekteyiz. Tüm vatandaşlarımızın konunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak gebeliğin başlangıcından doğumun gerçekleşeceği sürece kadar sağlık kuruluşlarına başvurmaları ve doğumlarını sağlık kuruluşlarında gerçekleştirmeleri hem anne hem bebek sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Sağlık personelimiz hasta ve vatandaşlarımızın her zaman yanındadır" ifadelerini kaydetti.

Zengin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Risk altında olan ve doğumu yaklaşmış gebelerimiz Kaymakamlıklarımız ve Sağlık Grup Başkanlıklarının bilgisi dahilin de Müdürlüğümüz AÇSAP Şubesi aracılığı ile ilimizde misafir edilmektedir. Bu süreçte sağlık kuruluşunda yatışları ve sağlık kontrolleri yapılmakta olup, refakatçileri uygun misafirhanelerde konaklatılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde tespit edilmiş 4 bin 461 gebeden, risk altında ve gebeliğinin son ayında bulunan 51 annemiz misafir edilerek doğumlarını sorunsuz gerçekleştirmeleri sağlanmıştır. Tüm bu çalışmalar bünyesinde üzücü olayın gerçekleştiği Pütürge ilçemizde elverişsiz hava ve yol koşullarında risk altında olan gebeleri ilimize göndererek uygun sağlık kuruluşunda doğum yapmalarını sağlayan Kaymakamlık, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve en yakın sağlık birimi; doğum yapmasına yaklaşık 8 hafta kalan söz konusu annenin doğum sancıları başladığında ailesi ve yakınları tarafından haberdar edilmediğinden dolayı hepimizi derinden üzüntüye boğan sonuç oluşmuştur."

Bölgelerden her ay düzenli olarak gebe listelerini oluşturulduğunu belirten Zengin, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İl Sağlık Müdürlüğü olarak Sağlık Bakanlığımızın anne ve bebek ölümlerini önleme hususundaki hassasiyetine binaen 16.04.2008 tarihinden bugüne kadar; ilimize ait risk haritası elverişsiz hava ve yol koşullarında riskli bulunan bölgeler oluşturulmuştur. İl Acil Eylem Müdahale Planı oluşturularak tüm Kaymakamlıklar ve Sağlık Grup Başkanlıklarına tebliğ edilmiştir. Sağlık Grup Başkanlıkları ile düzenli aralıklarla toplantılar yapılarak konunun önemi ve hassasiyeti hususunda toplantılar yapılmıştır ve yapılmaktadır. Her ay düzenli olarak Sağlık Grup Başkanlıklarından Müdürlüğümüze elverişsiz hava ve yol koşullarında risk altında bulunan gebe isim listeleri bildirilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız