SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soruşturma Açıldı Müdür Gitti!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:11
Soruşturma Açıldı Müdür Gitti!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nde Strateji Geliştirme Müdürü olarak görev yapan İsmail Güney’in, SODES kapsamında yürütülen bir projenin harcamalarına ilişkin olarak yapılan iç soruşturma sonucunda görevden alındığı iddia edildi. Güney, Malatya Belediyesi bünyesinde kurulan İş Sağlığı ve İş Güvenliği biriminde görevlendirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’ya bağlı olan Malatya Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, görev alanında olmadığı halde, son iki yılda yüksek bütçeli SODES projeleri hazırladı. 

Bu projelerden biri de 2012 yılında uygulamaya başlanan 255 bin TL bütçeli ‘Nostalji Oyun Bahçemiz’ başlıklı projeydi. 

Strateji Geliştirme Müdürü İsmail Güney ve bir partiden Yeşilyurt aday adayı da olduğu öğrenilen Malatya Belediyesi şirket personeli İ.Y. tarafından yönetildiği belirtilen proje kapsamında yapılan harcamalar konusunda bazı usulsüzlükler yapıldığı, bunun üzerine Malatya Belediyesi yönetiminin usulsüzlük iddialarını araştırmak üzere belediyenin eski birim müdürlerinden Cumali Çelik’i ‘soruşturmacı’ olarak atadığı, Çelik’in yaptığı soruşturma sonucunda hazırladığı raporda harcamalara ilişkin ciddi usulsüzlükler tespit ettiği ileri sürüldü. 

Cumali Çelik’in soruşturmayı sürdürdüğü sırada, soruşturulan müdür İsmail Güney’in belediye yönetimine başvurarak, görevden alınmasını istediği, ancak belediye yönetiminin bu isteği kabul etmeyerek soruşturmanın sonucunu beklemesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. 

Soruşturma raporunun yönetime sunulmasından sonra ise, Strateji Geliştirme Müdürü İsmail Güney’in görevden alındığı, raporda ‘İş akdinin feshedilmesi’ önerisi getirilen İ.Y. hakkında ise henüz bir işlem yapılmadığı iddia edildi. 

2. soruşturma iddiası 

Bu arada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın 5 yıllık yönetimi süresince en yakınında olan, kent bilgi sistemi gibi milyonlarca liralık ihalelerde söz sahibi olan ve Çakır’ın çekirdek kadrosu içinde yer aldığı belirtilen İsmail Güney hakkında yapılan iç soruşturma sonucunun ortadan kaldırılması için, soruşturma usullerine aykırı biçimde 2. bir soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Görevden alınan İsmail Güney’in, Malatya Belediyesi bünyesinde kurulan İş Sağlığı ve İş Güvenliği biriminde görevlendirildiği öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız