SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Soruşturma Açmışsa Yanlış!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:18:47
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Adana Milletvekilleri Elif DoğanTürkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut'tan oluşan heyet, 1 Ağustos'tan bu yana 6 şehit veren Osmaniye'de şehit ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

'DUDAK OKUYARAK GÖZALTI KABUL EDİLEMEZ'

Heyet ilk olarak, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla tutuklanan Nail Toplu ile Emir Melih Avşar'ı kaldıkları Toprakkale T Tipi Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Avşar ve Toplu ile ilgili heyet adına çıkışta açıklamayı Veli Ağbaba ile Özgür Özel yaptı. Osmaniye'nin Türkiye'de en fazla şehit veren il olduğunu ve acıları paylaşma adına kentte bulunduklarını belirten Ağbaba, "Maalesef acılar yaşanıyor. Devlet hükümet hiçbir önlem almıyor, şehit cenazelerine katılan vatandaşların dudaklarını okuyor. Türkiye'de çok diktatörler geldi geçti, Kenan Evren geldi geçti. Türkiye toplumu diktatörlere boyun eğmeyecektir. Türkiye hukukun adaletin ve demokrasinin işlediği bir ülke olması gerekiyor" diye konuştu.

'ŞEHİTLERİN RUHUNA HAKARETTİR'

Heyet daha sonra Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ailesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 20 dakika süren ziyarette CHP'liler aileye üzgün olduklarını belirtip Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş sağlığı mesajını iletti. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba basında Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma açıldığına dair haberler olduğunu hatırlatarak bunun son derece yanlış olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı ile Jandarma Genel Komutanı'na çağrıda bulunan Ağbaba, şunları söyledi: "Geçmişte bu orduda komutanlık yapmış, Genelkurmay Başkanlığı yapmış insanlar terör örgüttü yöneticisi lideri olarak suçlanırken, sesi çıkmayan,  hiçbir şekilde kılını kıpırdatmayan Genelkurmay, eğer böyle bir durumda yarbaya soruşturma açmışsa, bu son derece yanlıştır. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Bu hem yarbaya, hem Türk halkına hem de şehitlere saygısızlıktır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Böyle bir şey olmamasını temenni ediyoruz. Eğer böyle bir şey varsa, bu konuyla ilgili CHP olarak gerekli girişimlerde bulunacağız. Yarbayla ilgili soruşturma açmak, şehitlerle ilgili soruşturma açmaktır, şehitlerin ruhuna hakaret etmektir. Buradan hem Genelkurmay'ın hem de Jandarma Genel Komutanlığı'nın böyle bir şey yapmayacağına inanıyoruz. Böyle bir şey varsa da çok vahim bir durumdur. Tamamen insani bir durumu dile getirirken bir kardeşini kaybetmiş bir komutanın bir acıyı dile getirirken soruşturmaya uğraması, Türkiye'de yaşayan herkes için acı bir durum, hakarettir, bu da kabul edilemez."

CHP'li heyet daha sonra, dün akşam saatlerinde zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce yapılan saldırı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Heyeti Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman kapıda karşıladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız