SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Soruşturma Başlattık"

0
Güncellendi - 2017-11-01 05:23:21
A- A+ PAYLAŞ

  • Üniversitenin iletişim skandalına rektör el koydu..

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ‘Meme Kanseri Haftası’nda üniversitede düzenlenen ve Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Kayhan Tetik katıldığı konferansta, öğretim üyesinin konuşmasında yer almayan açıklamalardan oluşan haberle ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.  Prof. Dr. Kızılay, “Buradaki problem nerede kaynaklandı, kim yanlış yaptı onu yakından takip ediyorum” dedi.

“Malatyahaber’in uyarısını çok önemli buluyorum”

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Kayhan Tetik, Meme Kanseri Haftası nedeniyle 25 Ekim tarihinde İnönü Üniversitesi’nde ‘Meme Kanseri Farkındalık Konferansında konuşmuş, ancak söz konusu konferans, öğretim üyesinin söylemediği sözlerle haberleştirilmişti. Yrd. Doç. Dr. Burcu Kayhan Tetik’in, İnühaber imzasıyla servis edilen haberde belirtilen ifadeleri kullanmadığını söyleyerek itiraz etmesi üzerine skandal ortaya çıkmıştı.

Malatyahaber.com’un ‘Üniversite’nin İletişim Skandalı’ başlığı ile konuyu gündeme getirmesinin ardından ‘söylenmemiş sözler yer aldığı’ için yayından kaldırılan ve bir süre sonra ‘düzeltilmiş haliyle yeniden üniversitenin internet sitesinde yayına konulan ve bir de tekzip metni yayınlanan haber için soruşturma  başlatıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Kızılay, Malatyahaber’in uyarısını çok önemli bulduğunu ve soruşturma başlatıldığını belirterek “Kanser benim hayalim. Benim için çok önemli bir konu. Özellikle de Turgut Özal Tıp Merkezi kanser konusunda şu anda Türkiye’deki iyi merkezlerden biri haline geldi. İlla Onkoloji hastanesini beklemiyoruz biz. Kemik iliği kök hücre naklinde, şimdiye kadar 350’yi geçen nakil yapılmış. Sadece 2017 yılında kemik iliği kök hücre nakli 80’i geçti. Medikal onkolojide linak cihazımızı çalıştırmaya başladık. Bütün bu gelişmeler yaşanırken bu kadar negatif bir şey olursa bu direkt beni de ilgilendirir. Onun için sizin bu konuda yaptığınız uyarıyı çok önemli buluyorum, çok yerinde buluyorum.   Soruşturma başlattık. Bu konunun üzerine ben gidiyorum. Buradaki problem nerede kaynaklandı, kim yanlış yaptı onu akından takip ediyorum” diye konuştu.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin teorinin yanında sahada pratik yaparak meslek öğrendiklerini de söyleyen Rektör Kızılay, “Bazı yanlış veya hataları yapabilirler. Onlar sizin çırağınız gibi. Sizlerin deneyimlerini de alıp yetişecekler. Eğer böyle hatalar yaparlarsa bu hataları da sizlerin eleştirisiyle düzeltip olgunlaştıracaklar” ifadelerini kullandı.

Bu arada Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın konuyla ilgili basın mensuplarının sorusunu cevaplandırdıktan sonra, İnühaber’in servis ettiği tüm haberlerin yanı sıra söz konusu skandal haberin de editörü ve aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı olduğu öğrenilen öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan, üniversitenin yayından kaldırmasına, düzelttikten sonra yeniden yayına verilmesine, üniversitenin kendi kendini tekzip edip, konferansın konuşmacısından ve kamuoyundan özür dilemesine neden olan, dahası Rektör Kızılay’ın ‘Uyarınız çok önemliydi’ dediği skandalın gündeme getirildiği haberimizin etik olmadığını ileri sürdü.

Gazetecilik Bölümünde Öğretim Üyesi Fatma Nisan’ın tamamen doğru olan, içeriğinde yalan bilgi bulunmayan, bütün bunlar üniversite yönetimince de doğrulan haberimiz için neden ‘etik değil’ dediği anlaşılmazken, öğretim üyesinin bu katılmayan Rektör Kızılay, ‘Haberdeki uyarının önemli olduğunu ve bunu yakından takip edeceğini belirterek’ Nisan’a müdahale etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

malatyahaber.com'un 'Üniversitedeki İletişim Skandalı' başlıklı haberin tamamını okumak için aşağıdaki haber kupürünün üstünü tıklayınız:

AŞAĞIDAKİ KUPÜR: 'Skandal' haberin ardından İnönü Üniversitesi resmi internet sitesine konulan tekzip ve özür metni

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • murat (6 yıl önce)
    ünüversitede kantin işletyrm dün gece kantinimz soyulumuşş bi hafta içersinde 3 cü soygun ününün içinde adamlar elini kolunu sallayarak ünüversitede soygun yapıyorr ,ı bundan 7-8 yıl önce ünüden içeri girmek için araya adam koyuyorukk ne hallere düşdük yazıkk
    0
    0
    Yanıtla
  • şaşırtıcı (6 yıl önce)
    Çok şaşırtıcı doğrusu, koskoca iletişim fakültesi, koskoca gazetecilik bölümü biri görmediyse biri de mi görmüyor? o kadar öğretim görevlileri var bölümde...ilginç
    0
    0
    Yanıtla