SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Soruşturma Başlattınız mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:57
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya- Doğanşehir Karayolu’nda meydana  gelen ve 6 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan trafik kazasında Karayollarının kusuru olup olmadığını sordu. Ağbaba, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde , Bakan Yıldırım’a, Bölge trafik ve Jandarma ekiplerinin defalarca uyarı yapmasına rağmen , Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yapmadıkları iddialarının doğru olup olmadığını, bakanlığın iddiaların araştırılması için soruşturma başlatıp başlatmadığını sordu.

UYARILARA RAĞMEN TUZLAMA YOK

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 5 öğretmen ile servis şoförünün hayatını kaybettiği trafik kazasını meclis gündemine getirdi. Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi hazırlayan CHP’li Ağbaba, önergesinde  “12 Aralık 2013 günü Malatya İli Doğanşehir İlçesi’nin Gövdeli Beldesi ile Kapıdere Köyü’ndeki okullarda görevli öğretmenleri Malatya  merkezine getirmekte olan servisin TIR ile çarpışması sonucu 5 öğretmenimiz ile servis şoförü hayatını kaybetmiştir. Kamuoyunda kazanın aşırı buzlanmadan kaynaklandığı, telsizlerde emniyet ve jandarma ekiplerinin buzlanmayla ilgili sürekli uyarılar yapmasına rağmen karayolları ekiplerinin yeterli tuzlama çalışması yapmadıkları ifade edilmektedir.” görüşlerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATTINIZ MI?

Veli Ağbaba’nın soruları şu şekilde

“Kazanın meydana geldiği yolda iki gün önce başlayan kar yağışından sonra oluşan ve kalınlığı 3-4 santime ulaşan buzlanmanın oluştuğu ifade edilirken ve bölge trafik ve jandarma ekiplerinin defalarca uyarılarına rağmen  Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yapmadıkları iddiaları doğru mudur? Karayolları ekipleri tarafından Malatya- Doğanşehir Karayolu’nda kazanın olduğu gün hangi saatlerde tuzlama çalışması yapılmıştır?Yoğun kar yağışının olduğu ve buzlanmanın meydana geldiği bölgelerde ne kadar sıklıkla tuzlama çalışması yapılmaktadır?Altı vatandaşımızın hayatını kaybettiği kazanın ardından Bakanlığınız tarafından, olayın sebeplerinin ortaya çıkarılması amacıyla bir soruşturma başlatılmış mıdır? Kazanın ardından sorumlulukları olan kişiler hakkında nasıl bir işlem başlatılmıştır? Karayolları tarafından ilgili bölgede buzlanma uyarısı yapılan tabelalar konulmuş mudur?

CEZAEVLERİNDEKİ SORUNLAR...

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  ayrıca mecliste yaptığı konuşmada cezaevlerindeki sorunları dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba’nın sekreteryası tarafından verilen bilgide Ağbaba, Adalet Bakanlığı Bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada 2017 yılına kadar cezaevlerinin kapasitesini 255 bine çıkartılacağını söyledi. Bu kapasite artışından dolayı avukatları, sendikaları, öğrencileri ve aydınları uyaran Ağbaba, önümüzdeki yıllarda haksız ve hukuksuz tutuklama ve yargılamaların artarak devam edeceğini iddia etti.

Konuşmasında cezaevlerindeki sorunlara temas eden Ağbaba, “Bugün maalesef AK Partili hiçbir konuşmacı infaz koruma memurlarıyla ilgili konuşmadı. Çünkü onların umurunda değil infaz koruma memurları. İnfaz koruma memurları tartışmasız memurlar arasından en şansız olanları. Jandarmanın, polisin yıpranma payı var ama maalesef infaz koruma memurlarının yıpranma payı yok. Yıllardır söylüyoruz ama bu, Sayın Bakanının da umurunda değil. Memurlar içerisinde fazla mesai yapıp mesai almayan tek memur infaz koruma memuru. Cezaevindeki memur, müdür emekli olmak istiyor ama olamıyor. Neden? Çünkü, emekli oldukları gün maaşları yarı yarıya düşüyor. Memurlar içerisinde bayram tatili yapmayan memurlar bir tek infaz koruma memurları. Sosyal yaşamları sıfır. Tam olarak tecrit altında bir hayat sürüyorlar. Emekli olunca silahları ellerinden alınıyor, sokak ortasında bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

“2003 Ocağında 57 bin olan mahpus sayısı bugün 145 bin, 2 katından fazla. Niye? Hani hep övünüyorsunuz ya “Ekonomi büyüdü, Türkiye büyüdü.” diye ama büyüyen bir şey daha var ki bu sizi tamamen yalanlıyor, o da cezaevinde bulunan mahpus sayısı. Bakın, cezaevlerinde sağlık hizmeti almak sorun, diş çektirmek sorun -altı ay sonraya gün veriliyor- yemek sorun, infaz koruma memuru için de sorun, orada kalan insanlar için de sorun, sohbet etmek sorun, yatmak, uyumak sorun. Antalya’da 510 kişilik cezaevinde tam bin 800 kişi kalıyor, 35 kişilik C5 koğuşunda 82 kişi yatıyor. Birçok cezaevinde üst üste yatanlar, birçok cezaevinde nöbetleşe uyuyanlar, hatta hatta nöbetleşe nefes alanlar var” iddiasında bulunan Ağbaba, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kitap sorun, her cezaevinde farklı, kiminde 5, kiminde 10. senin gibi seçilmiş bir milletvekili Engin Alan’a 10’dan fazla kitap verilmesi yasak. Değerli arkadaşlar, daktilo kullanmak yasak, İnternet çıktısı, fotokopi yasak. Altmış yıl önce Nazım Hikmet’in kullanmış olduğu o daktiloyu güvenlik sebebiyle cezaevine sokmuyorlar.

Değerli arkadaşlarım, adaleti simgeleyen sembolün gözleri kördür. Öyle olması da gerekir ama bizler gözlerimizi açmak zorundayız. Meclis uyuma, sadece el kaldırma, Hükümeti övme, küfretme, milletvekiline saldırma ve kimin cennete gideceğinin kararlaştırıldığı bir yer değildir, Meclis ülke sorunlarının çözüm yeridir. Bu nedenle, yarın cezaevine kimin girip çıkacağı belli olmaz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız