SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soruşturma Var, Rapor Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:44:38
Soruşturma Var, Rapor Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Biri Alman uyruklu 3 Hıristiyan'ın katledildikleri Zirve Yayınevi ile ilgili davada, olayın meydana geldiği 18 Nisan 2007 tarihinde sanık Emre Günaydın’ın 3. kattan aşağıya düşmesinden sonra götürüldüğü Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altında iken, odasının kayıt altına alınması esnasında bazı güvenlik kamerası görüntülerinin silinmesi iddiası üzerine açılan soruşturma sonrasındaki bilgi ve belgelerin kaybolduğu ortaya çıktı.

MAHKEME DOSYALARI İSTEDİ

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda , “Sanık Emre Günaydın’ın Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındığı 18 Nisan 2007 – 19 Mayıs 2007 tarihleri arasında yattığı odasına ait kamera kayıtlarının silindiği iddiası ile ilgili" yapılan soruşturmaya ilişkin dosyaların gönderilmesi talep edildi.

EMNİYET: SORUŞTURMA YAPILMIŞ, DOSYA YOK

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen cevabi yazıda, “Bahsi geçen konu ile ilgili olarak Polis Başmüfettişleri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Cevdet Şahin ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Halil Adsoy tarafından tahkikat yürütüldüğü, ancak tahkikat neticesine ait herhangi bir bilgi veya belgenin bulunmadığı anlaşıldığından…” denilerek, herhangi bir soruşturma dosyasının bulunmadığı belirtildi.

ARŞİV FOTO: Olaya karışan sanıklardan Emre Günaydın'ın, yayınevinin bulunduğu kattan aşağıya atladıktan sonra olay yerindeki görüntüsü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız