SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soruşturmacıya Sürgün mü?

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:46:04
Soruşturmacıya Sürgün mü?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nde Strateji Geliştirme Müdürü iken, belediyenin yürütücülüğünü yaptığı bir SODES projesinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ve soruşturma raporundaki tespitler sonucunda görevden alınan, buna rağmen kısa süre sonra MASKİ’de etkin bir pozisyona getirilen İsmail Güney’e ilişkin soruşturmayı yöneten ve soruşturma raporunu hazırlayan MASKİ Satın Alma Müdürü Cumali Çelik’in görevden alındığı öğrenildi. 

250 bin TL’yi aşkın bütçeli SODES projesinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla soruşturulan ve Çelik’in hazırladığı raporla görevden alınan İsmail Güney’in MASKİ’de etkin bir pozisyona getirilmesinden sonra gerçekleşen görevden alma işleminin, ‘Cumali Çelik’e soruşturma sürgünü’ şeklinde yorumlar yapılmasına yol açtığı belirtiliyor.  

Güney’in Yönettiği SODES Projesinde Usulsüz Harcamalar İddiası Vardı

Malatya Belediyesi’nin büyükşehir belediyesine dönüşmesinden önce, Strateji Geliştirme Müdürü olarak görev yapan İsmail Güney’in yönettiği ‘Nostalji Oyun Bahçemiz’ başlıklı projeye ilişkin usulsüz harcama iddiaları gündeme gelmiş, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, usulsüzlük iddialarını soruşturmak üzere belediyenin deneyimli yöneticilerinden Cumali Çelik’i ‘soruşturmacı’ olarak atamıştı. 

Cumali Çelik’in yönettiği soruşturma süreci ve bu süreci ilişkin hazırlanan rapordaki tespitler sonucunda, SODES Projesini yönettiği belirtilen İsmail Güney, önce istifa etmek istemiş, ancak bu isteği kabul edilmemiş, görevden alınarak pasif bir pozisyona getirilmişti. 

MASKİ’deki yeniden yapılanma sonrası ise, usulsüz harcama iddiaları nedeniyle görevden alınan İsmail Güney, buna rağmen bir süre sonra MASKİ’nin en önemli daire başkanlıklarından biri olan Abone İşleri Daire Başkanlığı’na atanmıştı. 

İsmail Güney’in MASKİ’de etkin bir pozisyona gelmesinden sonra, hakkındaki soruşturmayı yürüten MASKİ Satın Alma Şube Müdürü Cumali Çelik’in görevden alınmasının, ‘Çelik’e soruşturma sürgünü’ olarak yorumlandığı belirtiliyor. 

Çelik’in Yerine Fatih Belediyesi’nden Transfer 

Bu arada, Cumali Çelik’in bir süre önce oluşturulan ve varlığı sadece kağıt üzerinde olan Çevre Koruma - Kontrol Daire Başkanlığı emrine şube müdürü olarak atandığı, yerine ise İstanbul Fatih Belediyesi’nden Ahmet İnan’ın atandığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız