SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sosis, Salam, Sucuk Tehlikeli.!

A- A+ PAYLAŞ
 
ABD'de Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada tüketilen işlenmiş etlerdeki sağlık zararlarına dikkat çekildi. Üniversitenin Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmada, sosis, salam, sucuk, jambon gibi işlenmiş kırmızı etlerin kalp hastalıklarını ve diyabet riskini artırdığı belirtildi. Daha önceki araştırmalarda, işlenmiş kırmızı etlerin içerdiği koruyucular ve aşırı tuz nedeniyle bağırsak ve meme kanseri riskini artırdığı öne sürülmüştü. Harvard Üniversitesi uzmanları, işlenmiş et tüketimi ile 10 ülkede yaklaşık 1.2 milyon insanla yapılan 1600 araştırmayı inceledi.
 
Biftek güvenli
 
Circulation adlı dergide yayınlanan sonuçlara göre, uzun süre günde 50 gram işlenmiş et tüketenlerin gelecek kalp hastalıklarına yakalanma riski yüzde 42, diyabete yakalanma riski de yüzde 19 oranında artıyor. Uzmanlar, bu sonuçların sadece işlenmiş değil füme tadı verilen kırmızı etler için de geçerli olduğunu belirtti. İşlenmiş beyaz etlerde herhangi bir risk bulunmuyor. Araştırmada ayrıca biftek, pirzola gibi işlenmemiş kırmızı etler ile de ilgili bir risk belirtilmedi. Araştırmayı yürüten Harvard Epistemioloji Bölümü’nden Dr. Renata Micha, bu zararın etlerdeki doymamış yağ ya da kolestrol nedeniyle değil, işlenmiş etlerde bulunan aşırı tuz ve nitrat bazlı koruyucu maddelerden kaynaklandığını söyledi. Dr. Micha, güvenli işlenmiş et tüketimini de “haftada bir kez, bir porsiyon veya daha az” olarak tanımladı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız