SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sosyal Barış İçin Çalıştık'

A- A+ PAYLAŞ

Zeynel Abidin Vakfı ile Cem Vakfının ortaklaşa düzenlediği Hızır Lokması’na katılan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, görevi boyunca sosyal barış için de çaba gösterdiğini bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun bülteni şöyle:

"Zeynel Abidin Vakfı ile Cem Vakfının ortaklaşa düzenlediği Hızır Lokması’na Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

22 Şubat Pazar günü Battalgazi’de Zeynel Abidin Türbesinde gerçekleştirilen Hızır Lokması töreninde Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan ve Belediye Başkanı H. Cemal Akın birer konuşma yaptılar.

Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ve Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan yaptıkları konuşmalarda, Alevi inancında önemli günler vardır bu önemli günlerden bir tanesi de Hızır lokması etkinlikleri olduğunu belirterek 1996 yılından buyana geleneksel olarak her sene Hızır Lokması etkinliklerini yapma gayreti içerisinde olduklarını söylediler.

Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ve Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Mehmet Bora, Seçim süreci olduğundan kimseyi küstürmemek için davetiye bastırmadıklarını bildirdi ve "Ama sayın H. Cemal Akın gönlümüzde bulunandır, bize şehrimize, hemşehrilerimize bilhassa Alevilik ve Sünnilik konusunda görevleri süresince yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum" diyerek Başkan Akın’ı kürsüye davet etti.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise Hızır Lokması etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bundan sonra Belediye Başkanı sıfatıyla aranızda bulunamayacağım ama değerli kardeşimin de ifade ettikleri gibi sizleri gönülden seven, yakın bir dostunuz olarak bundan sonraki etkinliklerinize inşallah iştirak edeceğim.

Göreve geldiğimiz günden itibaren Malatya’da sosyal barışı sağlamak için biraz önce ifade edildiği gibi Alevisi – Sünnisi ile Kürdü ve Türk’ü ile bütün hemşehrilerimizi bir bildik ve hepsine aynı sıcaklık ve yakınlıkla hizmet etmeye başladık. Türkiye’de bir ilki başlattık Ehl-i Beyt Sevgisi adı altında sempozyumlar düzenlemeye başladık. Bu sempozyumlara dedelerimizi, hocalarımızı ve müftülerimizi davet ettik onları Malatya Belediyesi konferans salonunda dinledik. Baktık ki hepsi aynı şeyi söylüyor yani bizler birbirimizi tanır isek birbirimizden farklı olmadığımızı öğreniyoruz” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız