SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sosyal Bilimler Lisesi 'Temenni' Kararı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında önemli kararlar alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, Akçadağ İlçesi Karapınar Köyü'nde, Mustafa Köse'ye ait Gıda 2000 Gıda Tarım ve Hayvancılık Ltd.Şti'nin kuracağı 50 bin kapasiteli tavuk çiftliğine ruhsat verilmesi konusu görüşüldü. Komisyon üyesi Mevlüt Vanlı, Mustafa Mengüç ve Hamit Kiraz'ın olumlu görüşlerinden sonra sözü edilen tavuk çiftliğine ruhsat verilmesi kabul edildi. Sözü edilen tavuk çiftliğinin Malatya'nın en büyük tavuk çiftliği olacağı ve gübreyi paketleyeceği ve böylece gübrenin çevreye zarar vermeyeceği belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Malatya Eğitim Geliştirme Derneği'nin, Malatya'da Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi açılması teklifi de ele alındı. Meclis üyesi Hamit Bak, sözü edilen lisenin açılması için ilgili yerlere müracaat edildiğini, ancak açılmayınca, meclisten de karar istendiğini ifade etti.

Türkiye'de, Ankara, Aydın, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, Adana, Antalya ve Koceli'nde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi'nden birinin de Malatya'da açılması için temenni kararı alınırken, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, bu liseden mezun olanların uluslararası üniversitelere sınavsız girdiklerini dile getirdi.

İl Genel Meclisi'nin, Malatya'da Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi'nin kurulması için aldığı temenni kararının Ankara'da ilgili ve yetkili yerlere gönderileceği kaydedildi.

Toplantıda ayrıca Yeşilyurt İlçesi Kadiruşağı Köyü'nün yerleşik alanın tespiti konusu da kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız