SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sosyal Desteğe Devam

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından sürdürülen Yıldıztepe Mahallesi Sosyal Sorumluluk Projesi, çeşitli faaliyetlerle devam ediyor.

Yıldıztepe Mahallesi'nde ikamet edip Kanuni İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretimlerini sürdüren Göçer ailelere mensup 46 öğrenci, gezi tanışma ve kaynaşma amacıyla Anemon Oteli'nde düzenlenen kahvaltı programına götürüldü. Öğrenciler ilk kez 5 yıldızlı otel gördü. Programa Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya da eşlik etti.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu'nun belirlediği 46 öğrenci, Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlarla Yıldıztepe Mahallesi'nden alınarak otele taşındı. Otelde özel bir ilgi ile karşılanan öğrenciler Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya ve polislerle kahvaltı yaptı. Sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıda çocukların yaşadıkları sorunlar ve çözüm öneri tartışıldı.

Anemon Oteli Müdürü Eşref Dinçel, burada yaptığı konuşmada, bu güne kadar pek çok özel misafir ağırladıklarını ancak bu kadar heyecanlı, mutlu ve duygu yüklü misafirlerin kendisi için daha özel ve anlamlı olduğunu söyledi. Dinçel, "Polisimizin sürdürdüğü sosyal sorumluluk projelerinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve destekliyoruz. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Galip Kahya ise, organizasyonun mükemmel olduğunu belirterek, "Bu gün burada yapılan organizasyon Emniyet Müdürümüzün başlattığı Sosyal Sorumluluk Projesi'nin bir uzantısıdır. Bu çocuklara, yaşadıkları dünyanın dışında olan ancak özlemini duydukları bir ortam sağlayan Anemon Oteli yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal faaliyetler toplumsal birlikteliği güçlendiren, polis ve vatandaş kaynaşmasını artıran müstesna faaliyetlerdir. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Anemon Oteli'nin işbirliği ile gerçekleşen sosyal faaliyetin ardından açıklama yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, "Toplum Destekli Polislik, teşkilatımızdaki mevcut birimlerden bir tanesinin ismi olmakla birlikte, esas itibariyle Türk Polis Teşkilatı'nın tamamını kapsayan bir kavramdır. Teşkilatımızın her kademesinde çalışan bütün personelin hızla intibak etmeye başladığı Toplum Destekli Polislik anlayışının özünde, normatif dokuya zarar
veren problemlerin kaynağına inme vardır. Suç ve suçlularla mücadele ederken, suçun sosyolojik nedenlerine eğilme vardır. Bu anlayışın özünde, sosyal bünyeyi tahrip eden suç olgusunu, meydana gelmeden önleme vardır.

Polisiye hizmetlerde toplumun desteğini sağlama ve işbirliği vardır. Bu gün burada gerçekleştirilen faaliyet ile bu anlayışın en güzel örneklerinden birisini yaşadık. Eğitim, sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan yoksul, fırsatlara erişim açısından yoksun olan kişi ve grupların, normatif yapıya karşı potansiyel bir öfke taşıdıkları sosyolojik bir realitedir. Dezavantajlı bu kişi ve grupların toplumun diğer kesimleri ile kaynaşması adına yapılan bu tür sosyal etkinlikler, suçlara karşı paratoner etkisi yapmaktadır. Bu organizasyonda emeği geçen Anemon Oteli Yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yapılan sosyal mühendislik çalışmaları son derece önemlidir. Yapılan çalışmaların daha kısa sürede netice vermesi ise kuşkusuz diğer kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ile duyarlı vatandaşlarımızın desteğine bağlıdır" dedi.

Anemon Oteli ve Emniyet Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleşen etkinlikten çocukların oldukça etkilendikleri gözlendi.

Programın sonunda öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlarla evlerine bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız