SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sosyal Devlet Devreye Girmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:31:23
A- A+ PAYLAŞ

MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, ilin sorunlarına duyarlılığını sürdürüyor. Şire Pazarı'nda kayısı ile ilgili incelemelerde bulunan ve kayısıcılarla görüşen Kazancıoğlu, yaşanan don olayı nedeniyle kayısı üreticisinin mağdur olduğunu ifade ederek, "Olağanüstü hal yoktur, düşünmedik hal vardır" dedi.

Kayısının durumunun kendisini çok üzdüğünü ifade eden Kazancıoğlu, "Devlet bu halleri düşünmeli ve tedbirini almalıdır. Birincisi kayısı fiyatlarının arttığını görüyorum. Tabi ki üzüldüğüm nokta kayısı yok olunca artıyor. Biliyorsunuz piyasa arz ve talepten oluşur. Ve kayısıyı üretirken hesaplamak ve üretimi planlamak da artık Malatya’da mümkün değil. Çünkü herkes kayısı  dikmiş ve bu kayısıların sökülecek hali yok. Onun için üretimi planlayamadıksa, bu aşamada tüketimi planlamak zorundayız. Burada da sosyal devlet devreye girmeli ve sosyal devlet bu kayısının tüketimini bütün kamu olarak üstlenmelidir. Çünkü kayısı demek Malatya’da nişan demektir. Kayısı demek düğün demek Malatya’da. Buna ticari matematikten önce sosyal matematik diye bakması lazım devletin. Kayısı tüketimin bütün Türkiye çapına, kamuya günlük tüketim bazında iki yüz gram olursa Türkiye’de kayısının bir derdi kalmıyor. Yani çok zor bir problem değil. Kayısı olmadığı için fiyatı artmıştır. Gönül ister ki kayısının bereketli olduğu yıllarda kayısının fiyatı değer olsun. İşte  kayısının tüketimini planlamak lazım, kamu ve devlet bunu yapmalıdır. Belediyenin elinde böyle bir fırsat var. Belediye Esenlik Şirketiyle bunu Türkiye’de bir fındık politikası, bir patates politikası gibi bütün kamuya mal etmeli ve bütün kamuda tüketimi cazip haline gelmelidir. Mesela okullarda süt yardımı gibi kayısı da olabilir. Kayısı tüketimi cazip hale getirilebilir. Yani birçok proje olabilir. Yeter ki belediyemiz ve kamu vardan varları üretsin. Ben vatandaşımızın mağduriyetini biliyorum. Düşük kredili faiz veya borçları da erteleme gibi bir paket sunulmuş. Bu tabi afetle ilgili ama vatandaşların beklentisini karşılamıyor. Öncelikle Cenab-ı Allah daha sonra kamudakiler yardımcı olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız