SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sosyal Kooperatif Eğitim Treni' Malatya'da

0
Güncellendi - 2019-04-15 23:12:20
'Sosyal Kooperatif Eğitim Treni' Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Bakanlığının sosyal kooperatifçiliği canlandırmak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında, İstanbul'dan hareket eden "Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni" Malatya'ya ulaştı.

Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve TCDD iş birliğiyle hayata geçirilen projede, 5 Nisan'da İstanbul Sirkeci Garı'ndan çıkan tren, Ankara, Kayseri ve Sivas'ın ardından Malatya Garı'na geldi.

Trende bulunan Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Arzik ve beraberindeki heyet çiçekle karşılandı.

Arzik, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sosyal kooperatifçilikte farkındalığı artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

İstanbul Sirkeci Garı'ndan başlayan seferde trenin Ankara, Kayseri, Sivas ve Malatya'dan sonra Gaziantep, Hatay ve Adana'ya gideceğini aktaran Arzik, sosyal kooperatifçilik modelinin dünyada hızla yayılım gösterdiğini söyledi.

Arzik, kooperatifçiliğin bir şirket türü olduğunu belirterek, "Kooperatifler gelir elde etme ve elde ettiği geliri kendi içinde sosyal amaçla kullanma güdüsüyle hareket ediyor. Kooperatifler toplumun yapısını güçlendirmek adına değerli ve önemli." dedi.

Malatya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de sosyal kooperatifçiliğin topluma yarar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Konuşmanın ardından törene katılan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Malatya Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Demiryolu Sevenler ve Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği-Sandığı Genel Başkanı Nurettin Öndeş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri trendeki stantları gezdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız