SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sosyal Sorumluluk Bilgilendirmesi..

A- A+ PAYLAŞ

Türk-Alman işbirliğiyle yürütülen Anadolu'da ekonominin desteklenmesi projesi kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda başlayan toplantının açılışında konuşan TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) ile yürütülen Anadolu'da ekonominin desteklenmesi projesini 2003 yılından beri devam ettiğini bildirdi.

Kabadayı, "İş hayatında insan hakları ve çalışma koşulları 1990'lı yılların başından itibaren artan oranda önem kazanmakta ve medya aracılığıyla kamuoyunun bilincine yerleşmektedir. Günlük hayatımızda karşımıza çıkan birçok üründe olduğu gibi, üretimde de kapsamlı sosyal standartlara uyulması, uluslararası markaların ve ticaret zincirlerinin satın alma davranışları üzerinde önemli ölçüde etkileri olmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de üreticiler belirli davranış kurallarına uymakla yükümlü kılınmaktadır" dedi.

Günümüzün uluslararası rekabet koşullarında sosyal standartların yükselmesinin, Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün gelişmesi ve Türkiye ekonomisine katkı açısından son derece önem taşıdığını kaydeden Kabadayı, "En az ekonomik boyutu kadar önem taşıyan diğer boyutsa Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecinde AB Sosyal Gündemini benimsemesi ve Türk KOBİ'lerini bekleyen büyük değişimlerdir" diye konuştu.

Seminerde, İş Pazar Sektör Yöneticisi Frederic Misrahi, Dış Ticaret Müsteşarlığı Tekstil ve Konfeksiyon Ürünleri Daire Başkanı Bilal Sürücü, Metro Grup Kalite Kontrol Yöneticisi Ebru Karaeminoğulları, Eğitmen-Denetçi Aykut Kazancı, Yrd. Doç. Dr. Kübra Yenisey tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız