SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sosyal Sorumluluk Gereği..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl başlatılan Sokakta Çalışan Çocuklara yönelik çalışmalarda bu çocuklar ile ailelerine yardımda bulunan 23 işadamı, Oda ve meslek kuruluşlarının temsilcilerine düzenlenen bir törenle teşekkür belgesi verildi. Yapılan açıklamada 2006 ile 2007 yılları arasında yapılan kıyaslamada sokakta çalışan çocuk sayısının geçen yıl 206 olmasına karşın, bu yıl 16 Ekim 2007 tarihine kadar geçen sürede bu sayının 141’e düştüğü kaydedildi.

23 KİŞİ VE KURUM TEMSİLCİSİNE TEŞEKKÜR BELGESİ
Malatya Emniyet Müdürlüğü’nce sokakta çalışan çocuklara yönelik olarak başlatılan, bu çocukların sokaktan kurtarılması ve gerek kendilerine gerekse ailelerine yardım konusunda yürütülen çalışmada polise destek olan özellikle parasal ile giyim ve gıda yardımında bulunan 23 kişi ve kurum temsilcisine düzenlenen bir törenle teşekkür belgesi verildi.

Çırağan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen törene İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile teşekkür belgesi alan 23 kişi ile emniyet müdürlüğü üst düzey yetkilileri katıldı.

Projenin yürütülmesinden sorumlu Çocuk Şube Müdürü Edip Cansever, 2006 ile 2007 yıllarında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Censever, 2006 yılında sokakta çalışan 206 çocuğun hangi iş yaptığına ilişkin bilgi verdi. Bu bilgide 2007 yılında sayının 141’e indiği de ifade edildi.

Sokakta çalışan çocukların 2006 yılı ile 16 Ekim 2007 tarihine göre sayıları şöyle:

Tartıcılık : 23 - 14
Çiklet Satıcılığı : 65 - 39
Peçete Satıcılığı : 26 - 26
Ayakkabı Boyacılığı : 36 - 28
Dilencilik : 15 - 15
Simit Satıcılığı : 13 - 1
Cam Silici : 6 - 0
Diğer Satıcılık : 23- 18
Toplam : 206 - 141

Çocuk Şubesi Suç Önleme Büro Amirliğince yürütülen çalışmalarda 2006 ile 2007 yılları arasında adli işlem yapılan çocuk sayısına ilişkin verilen bilgide de geçen yıl 10 erkek 10 kız olmak üzere 20 çocuk hakkında adli işlem yapılırken bu yıl 16 Ekim tarihine kadar 14 erkek, 7 kız olmak üzere 21 çocuk hakkında adli işlem yapıldı.

SOSYAL FAALİYETLER
Geçen yıl başlatılan ve bu yılda devam eden Sokakta Çalışan çocuklara yönelik çalışmalar kapsamında sosyal etkinlikler ile ilgi olarak verilen bilgide, bugüne kadar hayırseverlerden sağlanan desteklerle de; 650 aileye gıda paketi, 59 adet alışveriş çeki, 182 çocuğa spor ayakkabısı, 200 çocuğa kırtasiye malzemesi, 300 çocuğa öğrenci kıyafeti, 55 çocuğa eşofman dağıtıldığı, 34 çocuğun sünnet ettirildiği, 475 çocuğa sabah kahvaltısı verildiği, 39 çocuğa 6 ay süreyle belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmasının sağlandığı, 850 kilo ihtiyaç sahibi ailelere bulgur, 200 kilo şeker, 250 aileye toplam 8 bin adet giyecek dağıtıldığı bildirildi.

Bu arada 8 çocuk dershaneye yazdırılırken, 2 çocuğa burs sağlandığı, 10 çocuk diş hekimleri, 12 çocuk diş laboratuarına, 2 çocuk matbaalara, 4 çocuk kuaför ve berberlere, 2 çocuk su tesisatçısı, 2 çocuk marketlere, 1 çocuk tabelacı, 2 çocuk Doğuş Spor Kulübüne, 3 çocuk Mimarlar Odasına, 1 çocuk avukat yapınan 16-18 yaş arasında 6 genç ise soba imalathanesine yerleştirildi.

SOSYAL SORUMLULUK
İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, teşekkür belgesi verilmesi törenindeki konuşmada, sosyal sorumluluk gereği böyle bir proje başlattıklarını, bazen kendilerine ‘ Bu emniyetin mi işi ‘ denildiğini belirterek, “ Sosyal sorumluluk hepimizi ilgilendiriyor. Risk altındaki bu çocukların topluma kazandırılması hepimizi ilgilendiriyor. İşadamı Üzeyir Garih İstanbul’da mezarlıkta bıçaklı saldırıda öldürüldü.Bu kişiler evimize giren hırsız veya bir gaspçı olarak karşımıza çıkabilmekteler. Bunlar bizi ilgilendirmez diyemeyiz. Bunu önlemek için çaba gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyoruz.Bazen bizlere sonuç aldınız mı deniliyor. Bu uzun bir süreçtir. Bir fidan bile diktiğinizde belli bir süre sonra meyve verebilmektedir. Çocukların eğitimlerini sürdürmelerine çalışıyoruz. Onları topluma yararlı bireyler olması için çaba gösteriyoruz. “ dedi.

Kahya, yürütülen projede desteklerini esirgemeyen kişi ve kuruluşlara bu desteklerinin bir anısı olarak teşekkür belgesi vermeyi uygun gördüklerini ve bu nedenle de böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından teşekkür belgeleri hak sahiplerine verildi.

PLAKET VERİLENLER..
Plaket verilenler şunlar:
Bayram Polatbaş, Osman Avşar, Mahmut Topgül, Yalçın Geyik, Suat Sarın, Sadettin Çevik, Ahmet Türker, Muzaffer Erşan, Nurettin Karabekmez, Tumer Ilıcak, Salim Ilıcak, Mesut Efe, Remzi Kırıcı, Sadullah Ilıcak, Hüseyin Kıymaz, Sadi Ergül, Nüvit Karagözlü, Mustafa Küçük, İsmail Pekel, Ömer Zengin, Bülent Köse, Nurettin Ergül ve Nurettin Tay.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız