SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sosyal Yapı Komisyonu Toplandı

A- A+ PAYLAŞ
 
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kalkınma Kurulu Sosyal Yapı Komisyonu'nun ikinci toplantısı Malatya'da Ajans Hizmet binasında yapıldı. 
 
FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer'in yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, kalkınma kurulu sosyal yapı komisyonu üyeleri ve kuruldaki bazı sivil toplum kuruluşlarından da katılım sağlandı. Sivil Toplumun ve Sosyal Girişimciliğin Geliştirilmesi temalı toplantıda, beşeri sermayenin kalkınmadaki rolü vurgulandı ve bu konuda Sivil Toplum Kuruluşları'na (STK) önemli görevler düştüğü vurgulandı. STK'ların gelişmelerinin önündeki engeller ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantı raporlanarak sonuçları üyelerle paylaşılacak. Toplantı öncesi basın açıklaması yapan FKA Kalkınma Kurulu Başkanı İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Gezer, yerel aktörlerin gelişmişlik sürecine katkıda bulunmak için kurulan kalkınma ajansları, Türkiye'de 26 bölgede kuruldu. Biri de Malatya'da oluşturuldu" diyerek, FKA hakkında bilgi aktardı. "Tarım, sanayi, çevre, turizm ve sosyal alt komisyonları var. Şu anda, Sosyal Yapı Komisyonu'nun toplantısını yapıyoruz "diyen Gezer, "Sosyal girişimcilikte, kadın ve engelli haklarında, eğitim ve kültürle yeterli mesafe kat edememişiz. Bunun de sebebi, diğer alanlardaki gelişmenin bu alanlara yetirince yansımasının olmamasıdır. Diğer sektörlerde de sivil toplumu ve sosyal sermayeyi nasıl geliştirebiliriz diye ele alacağız " ifadelerini kullandı. 
 
FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise, "FKA olarak yerelden yerinden yönetimin temel argumanı olarak ortaya çıktı.Sosyal yapının güçlendirilmesi için bölgedeki örgütlü çalışmanın yanı sıra sosyal girişimcilik çalışılan alanlardan bir tanesidir. Bölgenin ilerlemesi, kalkınması ve sorunların çözülmesi noktasında ajansın faaliyetlerini önemsiyoruz. Kurulduğumuz 2010 yılında, önce bölge planı oluşturduk. 6 stratejik amaç belirlemiştik. Sosyal Yapı Komisyonu'nun çalışmaları önemlidir. Girişimciliği
bölgedeki örgütlü çalışmaları önemsiyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız