SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şovmen Vali' İstemiyor

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda valilerin öneminin büyük olduğunu belirterek, “Ama biz şov yapan vali istemiyoruz. İşi organize etsin, doğru kişilere ulaşmasını sağlasın. Kömür kamyonunun yanında fotoğraf çektiren vali istemeyiz, absürt olur” dedi.

Yazıcı, Tunceli’de vali olduğu dönemde yerel seçimler öncesinde buzdolabı dağıtarak dikkatleri üzerine çeken Mustafa Yaman’ın, bu kez de Giresun’da benzer bir yardım yaptığı haberlerini değerlendirdi. Giresun’da emniyet müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine soba dağıtıldığının anımsatılması üzerine Yazıcı şunları söyledi: “Bu olayı bilmiyorum ama valilerin burada görevi önemli. Valiler bu işi organize edecek, yardımların doğru kişilere gitmesini sağlayacak. Onların görevi çok önemli ama bunu sanki şov yapıyormuş gibi yapmayacaklar. Görünür olmayacak, kömür kamyonunun yanında, yardım alanların yanında fotoğraf çektiren vali doğru olmaz. Biz zaman zaman uyarıyoruz.

Makarna dağıtmıyoruz

Şimdi ihtiyacı olan vatandaşa yardım yapmamızdan doğru ne olabilir? Yardımlarımızın yüzde 70’i ayni, yüzde 30’u nakdi oluyor. Nakdi olan yardımda ihtiyaç sahibi anlaşmalı yerlere gidiyor, sepetini koluna takıyor, ihtiyacı neyse kendi alıyor. Kendi alışveriş yaptığı için de kendini iyi hissediyor. Öyle adamın evine makarna filan gönderdiğimiz yok. İhtiyacı olana soba, ihtiyacı olana kömür, ihtiyacı olana her ikisini de veriyor. Buzdolap da ihtiyaçtı onu da verdik. Bu yardımların seçimlerle de ilgisi yok. Her zaman yapıyoruz, seçim dönemlerinde konuşuluyor.”
Başbakan Erdoğan yardımların ulaştırılması konusunda, “Gerekirse vali, yanına kaymakamı alacak kömür kamyonuna oturup kömür dağıtacak” demişti.

Eve teslim

GİRESUN Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere bu hafta başında 5 ton kömür dağıtılmıştı. Dar gelirli 50 vatandaşa kömür dağıtılırken, sobalar ise polisler tarafından 5 ailenin evlerine götürülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız